Ivo Vaz Oliveira
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Data da última atualização
»Last update
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31/03/2015 |
Dados pessoais (Personal data)
Nome completo
Full name |
Ivo Vaz Oliveira |
Nome em citações bibliográficas
Quoting name |
Oliveira, Ivo Vaz |
Domínio científico de atuação
Scientific domain |
Ciências Agrárias-Biotecnologia Agrária e Alimentar. Ciências Agrárias-Agricultura, Silvicultura e Pescas. Ciências Agrárias.
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Sexo
Gender |
Masculino»Male |
Graus Académicos
(Academic Degrees)
Produção científica, técnica e artística/cultural
(Scientific, technical and artistical/cultural
production)
Artigos em revistas sem arbitragem científica Papers in periodics without scientific refereeing |
1. |
Oliveira, Ivo; Pereira, José A; Lino-Neto, Teresa; Bento, Albino; Baptista, Paula. 2014. "Plant-mediated effects on entomopathogenic fungi: how the olive tree influences fungal enemies of the olive moth, Prays oleae", BioControl 60, 1: 93 - 102.
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2. |
Oliveira, I.; Pereira, J.A.; Quesada-Moraga, E.; Lino-Neto, T.; Bento, A.; Baptista, P.. 2013. "Effect of soil tillage on natural occurrence of fungal entomopathogens associated to Prays oleae Bern.", Scientia Horticulturae 159, 0: 190 - 196. |
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3. |
Oliveira, I.; Pereira, J.A.; Lino-Neto, T.; Bento, A.; Baptista, P.. 2012. "Fungal Diversity Associated to the Olive Moth, Prays Oleae Bernard: A Survey for Potential Entomopathogenic Fungi", Microbial Ecology 63, 4: 964 - 974. |
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4. |
Pereira, E.; Oliveira, I.; Baptista, P.. 2012. "Guttation droplets of the edible mushroom Suillus bovinus as a new source of natural antioxidants", Scientia Horticulturae 148, 0: 89 - 92. |
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5. |
Martins, F.; Soares, M.E.; Oliveira, I.; Pereira, J.A.; De Lourdes B. M; Baptista, P.. 2012. "Tolerance and bioaccumulation of copper by the entomopathogen Beauveria bassiana (Bals.-Criv.) Vuill. Exposed to various copper-based
fungicides", Bulletin of Environmental Contamination and Toxicology 89, 1: 53 - 60. |
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6. |
Oliveira, I.; Baptista, P.; Bento, A.; Pereira, J.A.. 2011. "Arbutus unedo L. and its benefits on human health", Journal of Food and Nutrition Research 50, 2: 73 - 85. |
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7. |
Oliveira, I.; Baptista, P.; Malheiro, R.; Casal, S.; Bento, A.; Pereira, J.A.. 2011. "Influence of strawberry tree (Arbutus unedo L.) fruit ripening stage on chemical composition and antioxidant activity", Food Research International 44, 5: 1401 - 14. |
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8. |
Oliveira, I.; Pereira, J.A.; Bento, A.; Baptista, P.. 2011. "Viability of Beauveria bassiana isolates after storage under several preservation methods", Annals of Microbiology 61, 2: 339 - 344. |
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9. |
Oliveira, I.; Guedes De P. P; Malheiro, R.; Baptista, P.; Pereira, J.A.. 2011. "Volatile profile of Arbutus unedo L. fruits through ripening stage", Food Chemistry 128, 3: 667 - 673. |
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10. |
Sá, O.; Malheiro, R.; Baltasar, J.L.; Pereira, J.A.; Baptista, P.. 2010. "Actividade antioxidante de folhas de medronheiro (Arbutus unedo L.) de 19 genótipos da região de Bragança.", Sem título, 1: 179 - 183. |
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11. |
Oliveira, I.; Pereira, J.A.; Bento, A.; Baptista, P.. 2010. "Actividade sequestrante de radicais livres do medronho (Arbutus unedo L.).", Sem título, 1: 173 - 178.
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12. |
Malheiro, R.; Oliveira, I.; Vilas-Boas, M.; Falcão, S.; Bento, A.; Pereira, J.A.. 2009. "Effect of microwave heating with different exposure times on physical and chemical parameters of olive oil", Food and Chemical Toxicology 47, 1: 92 - 97. |
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13. |
Oliveira, I.; Valentão, P.; Lopes, R.; Andrade, P.B.; Bento, A.; Pereira, J.A.. 2009. "Phytochemical characterization and radical scavenging activity of Portulaca oleraceae L. leaves and stems", Microchemical Journal 92, 2: 129 - 134. |
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14. |
Oliveira, I.; Coelho, V.; Baltasar, R.; Pereira, J.A.; Baptista, P.. 2009. "Scavenging capacity of strawberry tree (Arbutus unedo L.) leaves on free radicals", Food and Chemical Toxicology 47, 7: 1507 - 15. |
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15. |
Delgado, Teresa; Oliveira, Ivo; Pereira, José A; Ramalhosa, Elsa. 2009. "Efeitos de diferentes solventes e tempos na extracção de compostos antioxidantes presentes em avelãs (Corylus avellana L.)", 9º Encontro Química dos Alimentos, 1: s/n - s/n.
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16. |
Pereira, J.A.; Oliveira, I.; Sousa, A.; Ferreira, I.C.F.R.; Bento, A.; Estevinho, L.. 2008. "Bioactive properties and chemical composition of six walnut (Juglans regia L.) cultivars", Food and Chemical Toxicology 46, 6: 2103 - 21. |
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17. |
Oliveira, I.; Sousa, A.; Morais, J.S.; Ferreira, I.C.F.R.; Bento, A.; Estevinho, L.; Pereira, J.A.. 2008. "Chemical composition, and antioxidant and antimicrobial activities of three hazelnut (Corylus avellana L.) cultivars", Food and Chemical Toxicology 46, 5: 1801 - 18. |
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18. |
Oliveira, I.; Sousa, A.; Ferreira, I.C.F.R.; Bento, A.; Estevinho, L.; Pereira, J.A.. 2008. "Total phenols, antioxidant potential and antimicrobial activity of walnut (Juglans regia L.) green husks", Food and Chemical Toxicology 46, 7: 2326 - 23. |
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19. |
Afonso, Sílvia; Oliveira, Ivo; Ramalhosa, Elsa; Asensio-S.-Manzanera, M. C; Asensio, Carmen; Bento, Albino; Pereira, José A. 2008. "Actividade antioxidante e composição em fenóis totais de dez variedades de feijão do ITACYL", III Jornadas de la Asociación Española de Leguminosas y IV Seminario de Judía de la Península Ibérica, 1: 164 - 165.
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20. |
Oliveira, I.; Sousa, A.; Valentão, P.; Andrade, P.B.; Ferreira, I.C.F.R.; Ferreres, F.; Bento, A.; Seabra, R.; Estevinho, L.; Pereira, J.A.. 2007. "Hazel (Corylus avellana L.) leaves as source of antimicrobial and antioxidative compounds", Food Chemistry 105, 3: 1018 - 10. |
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21. |
Pereira, J.A.; Oliveira, I.; Sousa, A.; Valentão, P.; Andrade, P.B.; Ferreira, I.C.F.R.; Ferreres, F.; Bento, A.; Seabra, R.; Estevinho, L.. 2007. "Walnut (Juglans regia L.) leaves: Phenolic compounds, antibacterial activity and antioxidant potential of different cultivars", Food and Chemical Toxicology 45, 11: 2287 - 22. |
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Outra produção científica Other scientific production |
1. |
Oliveira, I.; Baptista, P.; Pereira, S.; Lino-Neto, T.; Pereira, J.A.; Bento, A.. 2009. "A importância dos fungos na limitação natural da traça-da-oliveira, Prays oleae Bern., na região de Trás-os-Montes.". Santarém: V Simpósio Nacional de Olivicu. |
2. |
Oliveira, I.; Baptista, P.; Pereira, S.; Lino-Neto, T.; Bento, A.; Pereira, J.A.. 2009. "Fungal diversity associated to Prays oleae in Trás-os-Montes (Northeastern region of Portugal). A survey of potential entomopathogenic
fungi.". Lisboa: III International Conference o. |
3. |
Delgado, Teresa; Oliveira, Ivo; Pereira, José A; Ramalhosa, Elsa. 2009. "Selection of the optimal solvent system to be used in the extraction of antioxidant compounds from hazelnut (Corylus avellana
L.) kernels". Angra do Heroísmo (Açores): Sociedade Portuguesa de Químia.
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4. |
Oliveira, I.; Pereira, J.A.; Bento, A.; Baptista, P.. 2009. "Effect of preservation methods on Beauveria bassiana viability.". Lisboa: III International Conference o. |
Indicadores de produção
(Production indicators)
Produção científica
Scientific production |
Produção científica Scientific production |
25 |
Artigos científicos em revistas Papers in periodics |
21 |
Sem arbitragem científica Without scientific refereeing |
21 |
Outros tipos de produção científica Other scientific production |
4 |
Visualizações do curriculum [
38
]
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Página gerada pela Plataforma de Curricula DeGóis promovida pela FCT e pelo Gávea/DSI/UM
em
16-05-2015
às
21:53:21
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Plataforma de Curricula DeGóis: http://www.degois.pt | Icons by Axialis Team |
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