Curriculum Vitae

Cristina Luisa Miranda Silva

Data da última atualização »Last update : 01/03/2014


Cristina Luisa Miranda Silva . É Professor Auxiliar e Professor Associado na Universidade Católica Portuguesa. Publicou 69 artigos em revistas especializadas e 116 trabalhos em actas de eventos, possui 5 capítulos de livros publicados. Possui 2 softwares e outros 191 itens de produção técnica. Actua na área de Engenharia Química Nas suas actividades profissionais interagiu com 123 colaboradores em co-autorias de trabalhos científicos.


Endereço de acesso a este CV:

http://www.degois.pt/visualizador/curriculum.jsp?key=3024912851907661


Dados pessoais (Personal data)
Nome completo
Full name
Cristina Luisa Miranda Silva
Nome em citações bibliográficas
Quoting name
Silva, Cristina L. M.
Categoria profissional
Position
Professor Auxiliar
Domínio científico de atuação
Scientific domain
Engenharia e Tecnologia-Engenharia Química.
Engenharia e Tecnologia-Biotecnologia Industrial.
Ciências Agrárias-Biotecnologia Agrária e Alimentar.
Endereço profissional
Professional address
Universidade Católica Portuguesa
Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Centro de Biotecnologia e Química Fina (CBQF)
Rua Dr. António Bernardino de Almeida
Porto
4200-072 Porto
Portugal
Telefone: (+351)225580058
Correio electrónico: clsilva@porto.ucp.pt
Sexo
Gender
Feminino»Female




Graus Académicos (Academic Degrees)
1990-1993 Doutoramento
Phd
Biotecnologia (1 anos » years) .
UCP, Portugal.

1983-1988 Licenciatura
Licentiate degree
Engenharia Química (1 anos » years) .
N/D, Portugal.





Vínculos profissionais (Professional Positions)
Universidade Católica Portuguesa
Jul/2007-Actual Professor Associado

Universidade Católica Portuguesa
Set/1989-Actual Professor Auxiliar





Atividades de Conselhos, Comissões e Consultorias (Councils, Comissions and Consultancy activities)
Universidade Católica Portuguesa
Jan/2010-Actual Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Presidente do conselho Pedagógico


Set/2008-Actual Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Presidente da Comissão organizadora de evento académico/científico


Jan/2000-Actual Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Membro de Conselho Directivo


Jan/1993-Actual Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Membro de Conselho Científico






Atividades de Direção e Administração (Management and Administration activities)


Universidade Católica Portuguesa
Set/2009-Set/2010 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
- Coordenador de Curso


Set/2005-Set/2006 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
- Coordenador de Curso






Atividades de Extensão Universitária (Other services rendered through University)


Universidade Católica Portuguesa
Set/2009-Ago/2010 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Food 3 - Innovative Developments and Sustainability of ISEKI_Food


Set/2009-Ago/2010 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Mundus2 - Internationalization and Sustainability of ISEKI_Food Network


Set/2006-Ago/2010 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - Responsável pelas Relações Internacionais


Set/2008-Ago/2009 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Food 3 - Innovative Developments and Sustainability of ISEKI_Food


Set/2008-Ago/2009 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Mundus2 - Internationalization and Sustainability of ISEKI_Food Network


Set/2008-Ago/2009 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Mundus - Integrating Safety and Environment Knowledge in World Food Studies


Set/2007-Ago/2008 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Mundus - Integrating Safety and Environment Knowledge in World Food Studies


Set/2007-Ago/2008 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Food 2 - Integrating Safety and Environment Knowledge in Food towards European Sustainable Development


Set/2006-Ago/2007 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Food 2 - Integrating Safety and Environment Knowledge in Food towards European Sustainable Development


Set/2005-Ago/2006 Escola Superior de Biotecnologia (Porto)
Atividade de extensão realizada»Extension activity rendered:

   - ISEKI_Food 2 - Integrating Safety and Environment Knowledge in Food towards European Sustainable Development






Membro de Associações Profissionais/Científicas (Professional/Scientific Association membership)
2005- Actual International Society of Food Engineering, Membro.
Membro da Comissão Executiva .
2005- Actual European Federation of Food Science and Technology, Membro.
Membro da Comissão Executiva.




Produção científica, técnica e artística/cultural (Scientific, technical and artistical/cultural production)
Capítulos de livros publicados
Published book chapters
1. Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. Introduction to integrated predictive modelling..  In Predictive modeling and risk assessment, 3 - 17. . EUA: Springer.
2. Silva, Cristina L. M; Gonçalves, Elsa M; Brandão, Teresa R. 2008. Freezing of fruits and vegetables.  In Frozen food science and technology, 165 - 183. . Reino Unido: Blackwell.
3. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Hendrickx, Marck. 1993. Obtaining a well balanced product quality in thermally processed conduction heating foods by analyzing surface and volume average quality optimum processing conditions..  In Minimal processing of foods and process optimization: an interface, 337 - 351. . EUA: CRC press.
4. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. 1992. Methodologies to optimize thermal processing conditions: An overview..  In Processing foods: Quality optimization and process asssessment, 67 - 82. . EUA: CRC press.
5. Hendrickx, Marck; Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. 1992. Optimization of heat transfer in thermal processing of conduction heated foods..  In Advances in food engineering, 221 - 235. . EUA: CRC press.

Artigos em revistas com arbitragem científica
Papers in periodics with scientific refereeing
1. Miller, Fátima A; Ramos, Bárbara; Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2010. ""Heat inactivation of Listeria innocua in broth and food products under non-isothermal conditions"", Food Control, 22: 1 - 7.
2. Ramos, Inês N; Miranda, João M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2010. "Estimation of water diffusivity parameters on grape dynamic drying", Journal of Food Engineering 97, 4: 519 - 525.
3. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2010. "Carrot (Daucus Carota L.) peroxidase inactivation, phenolic content and physical changes due to blanching", Journal of Food Engineering, 97: 574 - 581.
4. Miller, Fátima A; Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2010. "Comparison of recovery methods for the enumeration of injured Listeria innocua cells under isothermal and non-isothermal treatments", Food Microbiology, 27: 1112 - 1120.
5. Fundo, Joana; Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. 2010. "Sucrose in the Concentrated Solution or the Supercooled ‘‘State’’: A Review of Caramelisation Reactions and Physical Behaviour", Food Engineering Reviews, 2: 204 - 215.
6. Oliveira, Sílvia R; Cruz, Rui M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Gaspar, M.N.. 2009. "Enterococcus faecalis and Pseudomonas aeruginosa behaviour in frozen watercress (Nasturtium officinale) submitted to temperature abuses.", International Journal of Refrigeration, 32: 472 - 477.
7. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2009. ""Effect of cold chain temperature abuses on the quality of frozen watercress (Nasturtium officinale R. Br.)"", Journal of Food Engineering, 94: 90 - 97.
8. Gonçalves, Elsa M; Cruz, Rui M; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Biochemical and colour changes of watercress (Nasturtium officinale R. Br.) during freezing and frozen storage", Journal of Food Engineering, 93: 32 - 39.
9. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Degradation kinetics of peroxidise enzyme, phenolic content, physical and sensorial characteristics in broccoli (Brassica oleracea L.) during blanching", Journal of Agricultural and Food Chemistry 57, 12: 5370 - 5375.
10. Miller, Fátima A; Ramos, Bárbara; Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2009. "Influence of pH, type of acid and recovery media on the thermal inactivation of Listeria innocua", International Journal of Food Microbiology vol 133, nº 1/2, pag. 121-128 133, 1/2: 121 - 128.
11. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2009. ""The response of watercress (Nasturtium officinale) to vacuum impregnation: Effect of an antifreeze protein type I"", Journal of Food Engineering, 95: 339 - 345.
12. Miller, Fátima A; Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2009. ""Sigmoidal thermal inactivation kinetics of Listeria innocua in broth: Influence of strain and growth phase"", Food Control, 20: 1151 - 1157.
13. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2008. "Effect of heat and thermosonication treatments on watercress (Nasturtium officinale) vitamin C degradation kinetics", Innovative Food Science and Emerging Technologies, 9: 483 - 488.
14. Fundo, Joana; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2008. "Storage stability of na egg yolk cream formulation: texture and microbiological assessment.", Journal of the Science of Food and Agriculture vol. 88, p.1068-1073, 88: 1068 - 1073.
15. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2008. "Ethylene oxide potential toxicity", Expert Review of Medical Devices, 5: 323 - 328.
16. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2007. "Modelling kinetics of watercress (Nasturtium officinale) colour changes due to heat and thermosonication.", Innovative Food Science and Emerging Technologies, 8: 244 - 252.
17. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Modelling the kinetics of peroxidase inactivation, colour and texture changes of pumpkin (Cucurbita maxima L.) during blanching. ", Journal of Food Engineering, 8: 693 - 701.
18. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Ethylene oxide sterilisation of medical devices: A Review. ", American Journal of Infection Control, 35: 574 - 581.
19. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Modelling autocatalytic behaviour of a food model system – Sucrose thermal degradation at high concentrations. ", Journal of Food Engineering, 78: 537 - 545.
20. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Modelling viscosity temperature dependence of supercooled sucrose solutions – The random-walk approach.", Journal of Physical Chemistry B, 111: 3192 - 3196.
21. Quintas, Mafalda; Guimarães, C.; Baylina, J.; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Multiresponse modelling of the caramelisation reaction. ", Innovative Food Science and Emerging Technologies, 8: 306 - 315.
22. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2007. "Modelling colour changes during the caramelisation reaction.", Journal of Food Engineering, 83: 483 - 491.
23. Ávila, Isabel M; Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M.; Ho, Peter; Silva, Cristina L. M. 2006. "Variability in quality of white and green beans during in-pack sterilization.", Journal of Food Engineering, 73: 149 - 156.
24. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2006. "Effect of heat and thermosonication treatments on peroxidase inactivation kinetics in watercress (Nasturtium officinale). ", Journal of Food Engineering, 72: 8 - 15.
25. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2006. "A modified Gompertz model to predict microbial inactivation under time-varying temperature conditions.", Journal of Food Engineering, 76: 89 - 94.
26. Gil, Maria M; Pereira, P.M.; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Kondjoyan, A.; Van Impe, J; James, S.. 2006. "Integrated approach on heat transfer and inactivation kinetics of microorganisms on the surface of foods during heat treatments – software development.", Journal of Food Engineering, 76: 95 - 103.
27. Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2006. "Recovery of heat-injured Listeria innocua.", International Journal of Food Microbiology, 112: 261 - 265.
28. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Cunha, R.L.. 2006. "Rheology of supersaturated sucrose solutions. ", Journal of Food Engineering, 77: 844 - 852.
29. S.C., Fonseca; Silva, Cristina L. M; Malcata, Xavier F. 2005. "Microstructural analysis of fresh-cut red bell pepper (Capsicum annuum L.) for postharvest quality optimization.", Electronic Journal of Environmental, Agricultural and Food Chemistry, 4: 1081 - 1085.
30. Martins, Rui C; Lopes, I.C.; Silva, Cristina L. M. 2005. "Accelerated life testing of frozen green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality loss kinetics: colour and starch", Journal of Food Engineering, 67: 339 - 346.
31. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2005. "Integrated approach on solar drying, pilot convective drying and microstructural changes. ", Journal of Food Engineering, 67: 195 - 203.
32. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. 2004. "Computational design of accelerated life testing applied to frozen beans.", Journal of Food Engineering 64(4), p.455-464, 64: 455 - 464.
33. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. 2004. "Frozen green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality profile evaluation during home storage. ", Journal of Food Engineering, 64: 481 - 488.
34. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. 2004. "Green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality loss upon thawing.", Journal of Food Engineering, 65: 37 - 48.
35. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. 2004. "Inverse problem methodology for thermal-physical properties estimation of frozen green beans.", Journal of Food Engineering, 63: 383 - 392.
36. Martins, Rui C; Almeida, M.G.; Silva, Cristina L. M. 2004. "The effect of home storage conditions and packaging materials on the quality of frozen green beans. ", International Journal of Refrigeration, 27: 850 - 861.
37. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M; Sereno, Alberto M; Aguilera, Jose M. 2004. "Quantification of microstructural changes during first stage air drying of grape tissue.", Journal of Food Engineering, 62: 159 - 164.
38. Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 2004. "Optimization of a cupuaçu (Theobroma grandiflorum) nectar formulation. ", Journal of Food Process Engineering, 27: 181 - 196.
39. Silva, Cristina L. M; Martins, Rui C. 2003. "Kinetics of frozen green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality changes: texture, vitamin C, reducing sugars and starch", Journal of Food Science, 68: 2232 - 2237.
40. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2003. "Structural changes during air drying of fruits and vegetables – a review. ", Food Science and Technology International, 9: 204 - 206.
41. Silva, Filipa M; Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. 2003. "Design and optimisation of hot-filling pasteurization conditions: cupuaçu (Theobroma grandiflorum) fruit pulp case study", Biotechnology Progress, 19: 1261 - 1268.
42. Martins, R.C.; Silva, Cristina L. M. 2002. "Modelling colour and chlorophyll loss of frozen green beans (Phaseolus vulgaris, L.). ", International Journal of Refrigeration, 25: 966 - 974.
43. Vieira, Margarida C; Teixeira, A.A.; Silva, Filipa M; Gaspar, N.; Silva, Cristina L. M. 2002. "Alicyclobacillus acidoterrestris spores as a target for Cupuaçu (Theobroma grandiflorum) nectar thermal processing: kinetic parameters and experimental methods.", International Journal of Food Microbiology, 77: 71 - 81.
44. Vieira, Margarida C; Teixeira, A.A.; Silva, Cristina L. M. 2001. "Kinetic parameters estimation for ascorbic acid degradation in fruit nectar using the Paired Equivalent Isothermal Exposures (PEIE) method under non-isothermal continuous heating conditions", Biotechnology Progress, 17: 175 - 181.
45. Silva, Filipa M; Gibbs, Paul; Silva, Cristina L. M. 2000. "Establishing a new pasteurization criterion based on Alicyclobacillus acidoterrestris spores for shelf-stable high-acidic fruit products.", Fruit Processing, 10: 138 - 141.
46. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. 2000. "Quality evaluation of cupuaçu (Theobroma grandiflorum) purée after pasteurization and during storage", Food Science and Technology International, 6: 53 - 58.
47. Silva, Filipa M; Sims, C.; Balaban, M.O.; Silva, Cristina L. M; O’Keefe, S.. 2000. "Kinetics of flavor and aroma changes in thermally processed cupuaçu (Theobroma grandiflorum) pulp. ", Journal of the Science of Food and Agriculture, 80: 783 - 787.
48. Sims, C.; Ávila, Isabel M; Hendrickx, Marck; Silva, Cristina L. M. 2000. "Influence of rotational speed on the statistical variability of heat penetration parameters and on the non-uniformity of lethality in retort processing.", Journal of Food Engineering, 45: 93 - 102.
49. Vieira, Margarida C; Teixeira, A.A.; Silva, Cristina L. M. 2000. "Mathematical modelling of the Thermal degradation kinetics of total Vitamin C in cupuaçu (Theobroma Grandiflorum), nectar", Journal of Food Engineering, 43: 1 - 7.
50. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. 1999. "Modelling kinetics of thermal degradation of colour in peach puree", Journal of Food Engineering, 39: 161 - 166.
51. Ávila, Isabel M; Smout, C.; Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck. 1999. "Development of a novel methodology to validate optimal sterilization conditions for maximizing texture quality of white beans in glass jars.", Biotechnology Progress, 15: 565 - 572.
52. Silva, Filipa M; Gibbs, Paul; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. 1999. "Thermal inactivation of Alicyclobacillus acidoterrestris spores under different temperature, soluble solids and pH conditions for the design of fruit processes", International Journal of Food Microbiology, 51: 95 - 103.
53. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. 1999. "Colour changes in thermally processed cupuaçu (theobroma grandiflorum) puree: critical times and kinetics modelling", International Journal of Food Science and Technology, 34: 87 - 94.
54. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. 1997. "Quality optimization of hot filled pasteurized fruit purees: container characteristics and filling temperatures.", Journal of Food Engineering, 32: 351 - 364.
55. Ávila, Isabel M; Manso, M.C.; Silva, Cristina L. M. 1996. "Modelling the thermal sterilisation of foods inside packs with two divisions", Mathematics and Computers in Simulation, 42: 279 - 285.
56. Pinheiro, Torres; Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M; Fortuna, S. P. 1994. "The influence of pH on the kinetics of acid hydrolysis of sucrose.", Journal of Food Process Engineering, 17: 191 - 208.
57. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Hendrickx, Marck. 1994. "Quality optimization of conduction heating foods sterilized in different packages", International Journal of Food Science and Technology, 29: 515 - 53.
58. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Lamb, J.; Pinheiro, Torres; Hendrickx, Marck. 1994. "Experimental validation of models for predicting optimal surface quality sterilization temperatures. ", International Journal of Food Science and Technology, 29: 227 - 241.
59. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Pereira, P.A.M; Hendrickx, Marck. 1994. "Optimum sterilization: a comparative study between average and surface quality. ", Journal of Food Process Engineering, 17: 155 - 176.
60. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Hendrickx, Marck. 1993. "Modeling optimum processing conditions for the sterilization of prepackaged foods.", Food Control, 4: 67 - 68.
61. Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. 1992. "Critical evaluation of commonly used objective functions to optimize overall quality and nutrient retention of heat preserved foods.", Journal of Food Engineering, 17: 241 - 258.
62. Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. 1992. "Optimizing Thermal-Processes of conduction heated foods - generalized equation for optimal processing temperatures", Food Engineering in a computaer climate, 126: 271 - 276.
63. Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. 1992. "Optimal sterilization temperatures for conduction heating foods considering finite surface heat transfer coefficients", Journal of Food Science, 57: 743 - 748.
64. Hendrickx, Marck; Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. 1992. "Generalized (semi)-empirical formulas for optimal sterilization temperatures of condunction heated foods with infinite surface heat transfer coefficients.", Journal of Food Engineering, 19: 141 - 159.

Trabalhos completos/resumidos em eventos com arbitragem científica
Papers in conference proceedings with scientific refereeing
1. Silva, Cristina L. M; Morim, Alexandra S; Fernandes, H.M.; Noronha, Magda R. 2004. "ISEKI-Food – Integrating safety and environmental knowledge into food studies towards european sustainable development – a Socrates TN.", Trabalho apresentado em International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), In International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), Montpellier.
2. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2004. "Modelling microbial inactivation kinetics under time-varying temperature conditions", Trabalho apresentado em International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), In International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), Montpellier.
3. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Cunha, R.L.. 2004. "Mathematical modelling of viscosity near the glass transition: the random-walk approach. ", Trabalho apresentado em International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), In International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004), Montpellier.
4. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. 2000. "Modelling drying kinetics of Dominga grapes", Trabalho apresentado em 12th International Drying Symposium (IDS 2000), In 12th International Drying Symposium (IDS 2000), Noordwijkerhout.
5. Silva, Cristina L. M; Korczak, K.. 1994. "Critical evaluation of restrictions used to optimize sterilization processing conditions", Trabalho apresentado em 4th Bath Food Process Engineering Conference, In 4th Bath Food Process Engineering Conference, Bath.

Artigos em revistas sem arbitragem científica
Papers in periodics without scientific refereeing
1. Silva, Cristina L. M. 2009. ""Rede ISEKI_Food Contribuição para o Desenvolvimento da Tecnologia Alimentar a Nível Europeu e Mundial"", Ingenium, 111: 26 - 26.
2. Miller, Fátima A; Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2004. "A microbiologia preditiva como instrumento da garantia da segurança de produtos alimentares", Boletim de Biotecnologia: Avanços e Aplicações, 78: 8 - 12.
3. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2004. "Qualidade e transformação da cenoura", Frutas, Legumes e Flores, 76: 28 - 29.
4. Miller, Fátima A; Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2004. "A microbiologia preditiva como instrumento da garantia da segurança de produtos alimentares", Boletim de Biotecnologia, 78: 8 - 12.
5. Oliveira, M. F; Silva, Cristina L. M. 1992. "Freezing influences diffusion of reducing sugars in carrot cortex tissue.", Journal of Food Science, 57: 932 - 934.

Trabalhos completos/resumidos em eventos sem arbitragem científica
Papers in conference proceedings without scientific refereeing
1. Ramos, Bárbara; Silva, Cristina L. M; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Joana. 2010. "Antilisterial effect of vinegar solutions in fresh salads preparation", Trabalho apresentado em 22nd International ICFMH Symposium, Food Micro 2010, In 22nd International ICFMH Symposium, Food Micro 2010, Copenhaga.
2. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2010. "Integrated heat and mass transfer model for solar drying simulation of grapes", Trabalho apresentado em 5th International Conference on the Food Factory for the Future (Food Factory 2010), In 5th International Conference on the Food Factory for the Future (Food Factory 2010), Gothenburg.
3. Brandão, Teresa R; Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. 2010. "Integrating quality and safety in thermal and non-thermal food processes", Trabalho apresentado em 15th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST 2010), In 15th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST 2010), Cape Town.
4. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Modelling the inactivation of Bacillus subtilis by ethylene oxide processing", Trabalho apresentado em 10th World Congress of Sterilization, In 10th World Congress of Sterilization, Creta.
5. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. 2009. "Heat treament evaluation on quality and safety of whole tomato (Lycopersicum esculentum L.) fruits", Trabalho apresentado em Environmentally friendly and safe technologies for quality of fruits and vegetables, In Environmentally friendly and safe technologies for quality of fruits and vegetables, Faro.
6. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. 2009. "Modelling colour and firmness changes of stored tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) at different conditions ", Trabalho apresentado em VII Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA VII), In VII Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA VII), Bogotá.
7. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Study of the influence of ethylene oxide sterilization variables on Bacillus subtilis inactivation", Trabalho apresentado em III International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology (BioMicroWorld2009), In III International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology (BioMicroWorld2009), Lisboa.
8. Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. 2009. "An overview concerning methodologies applied to guarantee fruits and vegetables safety", Trabalho apresentado em 2009 EFFoST Conference - New Challenges in Food Preservation: Processing - Safety – Sustainability, In 2009 EFFoST Conference - New Challenges in Food Preservation: Processing - Safety – Sustainability, Budapeste.
9. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Predicting combined effects of temperature, pH and water activity on microbial inactivation", Trabalho apresentado em Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2009), In Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2009), Anaheim.
10. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. 2009. "Heating Foods: Integrating quality and safety in thermal processes", Trabalho apresentado em Second European Conference – Harmonization of standards in thermal processing, In Second European Conference – Harmonization of standards in thermal processing, Lisboa.
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98. Despré, Betty; Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. 1998. "Temperature abuses on frozen boccoli: influence on quality.", Trabalho apresentado em The IIR International Conference: Advances in the Refrigeration Systems Food Technologies and cold Chain, In The IIR International Conference: Advances in the Refrigeration Systems Food Technologies and cold Chain, Sofia.
99. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. 1998. "Freezing and storage of orange and orange/melon juices: effects on pectinesterase activity and quality.", Trabalho apresentado em II Congresso Íbero-Americano de Engenharia de Alimentos: Tecnologias para el Procesamiento y conservacion de los Alimentos, In II Congresso Íbero-Americano de Engenharia de Alimentos: Tecnologias para el Procesamiento y conservacion de los Alimentos, Bahia Blanca.
100. Vieira, Margarida C; Teixeira, A.A.; Silva, Cristina L. M. 1998. "Kinetic parameters estimation using the Paired Equivalent Isothermal Exposures (PEIE) Method under non-isothermal heating conditions", Trabalho apresentado em Congresso Chempor'98, In Congresso Chempor'98, Lisboa.
101. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. 1997. "Effect of frozen storage on thermal inactivation kinetics of orange juice pectinesterase", Trabalho apresentado em Food Quality Modelling, In Food Quality Modelling, Leuven.
102. Silva, Cristina L. M; Molinari, Andrea F. 1997. "Temperature abuses on frozen orange and orange/melon juices: influence on quality", Trabalho apresentado em The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, In The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, Leeds.
103. Silva, Cristina L. M; Molinari, Andrea F. 1997. "Freezing and storage of orange juice: effects on pectinesterase activity and quality", Trabalho apresentado em Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, In Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, Leuven.
104. Silva, Cristina L. M. 1997. "Optimisation of thermal processing conditions: Effect of reaction type kinetics. ", Trabalho apresentado em Modelling of Thermal Properties and Behavior of Foods During Production, Storage and Distribution, In Modelling of Thermal Properties and Behavior of Foods During Production, Storage and Distribution, Prague.
105. Silva, Cristina L. M. 1997. "Effect of frozen storage on thermal inactivation kinetics of orange juice pectinesterase", Trabalho apresentado em The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, In The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, Montpellier.
106. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. 1997. "Experimental validation of optimal sterilization conditions for maximising quality of carotenoids and colour in canned peach puree", Trabalho apresentado em Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97), In Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97), Orlando.
107. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. 1997. "Kinetics of the color changes in thermal processed cupuaçu (Theobroma gradiflorum) puree.", Trabalho apresentado em Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97), In Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97), Orlando.
108. Silva, Cristina L. M. 1996. "Design and optimization of food processing conditions", Trabalho apresentado em The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, In The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain, Ancona.
109. Silva, Cristina L. M. 1996. "Optimization of Thermal Processing Conditions: Objectives, Opportunities and Challenges", Trabalho apresentado em Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, In Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, Warsaw.
110. Ávila, Isabel M; Manso, M.C.; Silva, Cristina L. M. 1995. "Modelling the thermal sterilisation of foods inside packs with two divisions", Trabalho apresentado em M2SABI' 95: First International Symposium on Mathematical Modelling and Simulation in Agriculture & Bio-Industries, In M2SABI' 95: First International Symposium on Mathematical Modelling and Simulation in Agriculture & Bio-Industries, Brussels.
111. Silva, Cristina L. M; Ignatiadis, P.. 1995. "Modelling food colour change degradation kinetics - a review", Trabalho apresentado em Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, In Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods, Porto.

Textos em jornais ou revistas
Texts in newspapers or magazines
1. Silva, Cristina L. M; Schleining, Gerhard. 17 nov. 2009. ""ISEKI_Food Network: Role in Food Studies and Career of Food Scientists and Food Technologists"" A.T.I: Actualités techniques et industrielles, 23 - 32.



Software sem registo ou patente
Software without patent or official record
1. Silva, Cristina L. M; Gonçalves, Elsa M; Pereira, P.M.; Brandão, Teresa R. EMERCON 1.0 ,2006.
Software application on Innovative Technologies for Fruits and Vegetables: database and quality and safety prediction.
2. Gil, Maria M; Pereira, P.M.; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Bugdeath 1.0,2004.
Software application on Integrated approach on heat transfer and inactivation kinetics of microorganisms on the surface of foods during heat treatments.

Produto sem registo ou patente
Product without patent or official record
1. Silva, Cristina L. M. Protocolo com indústria alimentar nacional (Sigiloso),2005.
Tipo de produto: Projeto;Natureza do produto: Outra.

Apresentação oral de trabalho
Oral work presentation
1. Brandão, Teresa R; Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. Integrating quality and safety in thermal and non-thermal food processes,15th World Congress of Food Science and Technology (IUFoST 2010),2010 (Comunicação).
2. Ramos, Bárbara; Silva, Joana; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. Antilisterial effect of vinegar solutions in fresh salads preparation,22nd International ICFMH Symposium, Food Micro 2010,2010 (Poster).
3. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Integrated heat and mass transfer model for solar drying simulation of grapes,5th International Conference on the Food Factory for the Future (Food Factory 2010),2010 (Poster).
4. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Heating Foods: Integrating quality and safety in thermal processes,Second European Conference – Harmonization of standards in thermal processing,2009 (Comunicação).
5. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling the inactivation of Bacillus subtilis by ethylene oxide processing,10th World Congress of Sterilization,2009 (Comunicação).
6. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling the inactivation of Bacillus subtilis by ethylene oxide processing,10th World Congress of Sterilization,2009 (Comunicação).
7. Silva, Cristina L. M. "Mathematical Modelling on Non-Thermal Innovative Food Preservation Processes",The Safe Consortium Second International Congress on Food Safety,2009 (Comunicação).
8. Silva, Cristina L. M; Glattes, Helmut; Schleining, Gerhard. "ISEKI_Food Network Role in European Food Technology Development.",INOPTEP,2009 (Comunicação).
9. Silva, Cristina L. M. Processamento de vegetais e boas práticas de utilização,Colóquio de Nutrição: Soluções Óptimas Para uma Alimentação Saudável -"SOPAS",2009 (Comunicação).
10. Pinheiro, Joaquina; Silva, Cristina L. M; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M; Alegria, Carla. Heat treament evaluation on quality and safety of whole tomato (Lycopersicum esculentum L.) fruits,Environmentally friendly and safe technologies for quality of fruits and vegetables,2009 (Poster).
11. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. Modelling colour and firmness changes of stored tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) at different conditions ,VII Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA IV),2009 (Poster).
12. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Study of the influence of ethylene oxide sterilization variables on Bacillus subtilis inactivation,III International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology (BioMicroWorld2009),2009 (Poster).
13. Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. An overview concerning methodologies applied to guarantee fruits and vegetables safety,2009 EFFoST Conference - New Challenges in Food Preservation: Processing - Safety – Sustainability,2009 (Poster).
14. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Predicting combined effects of temperature, pH and water activity on microbial inactivation,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2009),2009 (Poster).
15. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. Temperature effect on stored tomatos (Lycopersicum esculentum L.) quality parameters,2009 (Poster).
16. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. "Effect of postharvest treatment (hot water and thermosonication) on tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) physical-chemical and nutritional quality during storage",EFFost 2009, New Challenges in Food Preservation,2009 (Poster).
17. Pinho, S.C.; Silva, V.L.S.; Silva, Cristina L. M; Sobral, P.J.A.. ISEKI_Mundus: uma experiência de cooperação internacional em Engenharia de Alimentos.,XXXVI Congresso Brasileiro de Educação em Engenharia (COBENGE),2008 (Comunicação).
18. Silva, Cristina L. M. TRACK_FAST - Training Requirements And Careers for Knowledge-based Food Science and Technology in Europe,First European Food Congress – Food Production, Nutrition, Healthy Consumers,2008 (Comunicação).
19. Silva, Cristina L. M. ISEKI_Food Network - Integrating Safety and Environment Knowledge In Food towards European Sustainable Development,First European Food Congress – Food Production, Nutrition, Healthy Consumers,2008 (Comunicação).
20. Nabais, Regina; Costa, R.M.; Rodrigues, I.; Dias, J.; Silva, Cristina L. M. Sorption isotherms of raw codfish,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2008),2008 (Poster).
21. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Silva, Cristina L. M; Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta. Colour and texture evaluation of whole tomatoes (Lycopersicum esculentum L.) at different ripening stages,ISEKI_Food 2008, Bridging Training and Research for Industry and Wider Community,2008 (Poster).
22. Pinheiro, Joaquina; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Fernandes, Isabel; Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M. Heat Treatment effects on Physical-Chemical and microbiological quality of whole tomato (Lycopersicum esculentum L.) fruit during storage.,First European Food Congress,2008 (Poster).
23. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Non-thermal treatments impact on safety and quality aspects of refrigerated strawberry (Fragaria anannassa),Nonthermal Processing of Food: Fundamentals and Applications,2008 (Poster).
24. Alexandre, Elisabete M; Silva, Cristina L. M; Brandão, Teresa R; Santos-Pedro, Dora M. Chemical Treatments Impact on Safety and Quality of Frozen Red Bell Pepper (Capsicum annuum L.),First European Food Congress,2008 (Poster).
25. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Development of innovative non-thermal pre-treatments for frozen vegetables: A case of collaborative effort between academic research and food industry,ISEKI_ Food 2008,2008 (Poster).
26. Silva, Cristina L. M; Gonçalves, Elsa M; Vieira, Margarida C. New processing Technologies for safety of fruits and vegetables,EFFost/EHEDG Joint Conference 2007,2007 (Comunicação).
27. Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Models of microbial inactivation – application in foods,Seminar on Predictive Microbiology - A tool to support food safety decisions,2007 (Comunicação).
28. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Study of the effect of non-thermal treatments on the safety of some fruits and vegetables,8º Encontro de Química dos Alimentos,2007 (Comunicação).
29. Neves, Filipa I; Silva, Cristina L. M; Gaspar, Nelma; Vieira, Margarida C. Effect of UV-C radiation Zucchini (Curcurbita pepo L.) squash microbial load reduction.,VIII International Symposium on Experimental Techniques,2007 (Poster).
30. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Efeito dos abusos de temperatura no teor de ácido ascórbico em agrião congelado ao longo da cadeia de distribuição,CYTEF-IV Congresso Ibérico e II Congresso Iberoamericano de Ciências e Técnicas de Frio,2007 (Poster).
31. Neves, Filipa I; Silva, Cristina L. M; Vieira, Margarida C. Inactivation kinetics of peroxidase in zucchini (Curcurbita pepo L.) by heat and UV-C radiation.,EFFost/EHEDG Joint Conference 2007,2007 (Poster).
32. Silva, Cristina L. M; Schleining, Gerhard; Glattes, Helmut. ISEKI – Food Network. ,International Conference Bosphorus 2008 – Bosphorus 2008 connects cereal science and industry where the continents meet,2007 (Poster).
33. Miller, Fátima A; Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. Heat inactivation of Listeria innocua in broth and parsley under non-isothermal conditions,II International Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology (BioMicroWorld2007),2007 (Poster).
34. Alexandre, Elisabete M; Silva, Cristina L. M; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R. Ozone effect on some fruits and vegetables microbial contamination,Micro’07 Biotec’07 – XXXIII JPG,2007 (Poster).
35. Ramos, Bárbara; Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Microbial interference in fruits: promoting fruit resistance against pathogenic proliferation,Micro’07 Biotec’07 – XXXIII JPG,2007 (Poster).
36. Alexandre, Elisabete M; Fundo, Joana; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Effect of ozone on Listeria innocua in bell peppers (Capsicum annuum L.) and in contaminated water,EFFost/EHEDG Joint Conference 2007,2007 (Poster).
37. Gonçalves, Elsa M; Lopes, C.; Pinheiro, Joaquina; Lourenço, J.A.A.; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Differential Scanning Calorimetry as a tool for optimizing vegetables freezing and storage conditions,EFFost/EHEDG Joint Conference 2007,2007 (Poster).
38. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Quality changes of frozen brocolli stored at different temperatures,3rd CIGR Symposium,2007 (Poster).
39. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Designing experiments for microbial inactivation kinetic studies,5th International Conference – Predictive Modeling in Foods,2007 (Poster).
40. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Estudo do efeito de pré-tratamento com ozono aquoso e agentes químicos na segurança de morango (Fragaria anannassa),V Congreso Iberoamericano de Tecnología Postcosecha (AITEP),2007 (Poster).
41. Fundo, Joana; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Storage stability of a safer ovos-moles formulation: texture and microbiological assessment,8º Encontro de Química dos Alimentos,2007 (Poster).
42. Silva, Cristina L. M; Brandão, Teresa R; Santos-Pedro, Dora M. New pre-processing technologies for fruits and vegetables,Traditional Food Processing and Technological Innovation in the Peripheral Regions,2006 (Comunicação).
43. Fundo, Joana; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Innovating portuguese traditional pastry – on the use of pasteurized egg yolk in “ovos moles” ,Traditional Food Processing and Technological Innovation in the Peripheral Regions,2006 (Comunicação).
44. Gil, Maria M; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. On the use of the Gompertz model to predict microbial inactivation behaviour,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2006),2006 (Comunicação).
45. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Effect of heat and thermosonication treatments on vitamin C degradation kinetics in watercress. ,Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2006),2006 (Comunicação).
46. Alexandre, Elisabete M; Fundo, Joana; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Influence of disinfectant technologies on red bell peppers safety,Traditional Food Processing and Technological Innovation in the Peripheral Regions,2006 (Comunicação).
47. Fundo, Joana; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Innovating portuguese traditional pastry – on the use of pasteurized egg yolk in “ovos moles” ,Traditional Food Processing and Technological Innovation in the Peripheral Regions,2006 (Comunicação).
48. Gil, Maria M; Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. On the use of the Gompertz model to predict microbial inactivation behaviour,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2006),2006 (Comunicação).
49. Mendes, Gisela C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Ethylene oxide sterilization of medical devices,ESB 2006 – 20th European Conference on Biomaterials,2006 (Poster).
50. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Quality changes of frozen broccoli stored at different temperatures,2006 EFFost Annual Meeting/Total Food 2006,2006 (Poster).
51. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Effect of non-thermal methods on the safety of strawberries (Fragaria anannassa) and watercress (Naturtium officinale). ,3rd Central European Congress on Food (CEFood),2006 (Poster).
52. Santos-Pedro, Dora M; Alexandre, Elisabete M; Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Effect of ultrasonication, thermosonication and ultraviolet irradiation on the quality of strawberries (Fragaria anannassa) and red bell peppers (Capsium annuum L.),3rd Central European Congress on Food (CEFood),2006 (Poster).
53. Miller, Fátima A; Ramos, Bárbara; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. On the assessment of an agar overlay method for the recovery of heat-injured Listeria innocua in parsley,20th International ICFMH Symposium, FoodMicro2006,2006 (Poster).
54. Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Thermal inactivation of Alicyclobacillus spores in fruit products processing,Summer Conference: Spore forming bacteria – emerging and re-emerging issues,2005 (Comunicação).
55. Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelos para inactivação de microrganismos em alimentos,Workshop on Predictive Microbiology – Aplicações e Novas Fronteiras,2005 (Comunicação).
56. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Modelling kinetics of watercress colour changes due to heat and thermosonication treatments,V Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos – CIBIA V,2005 (Comunicação).
57. S.C., Fonseca; Silva, Cristina L. M; Malcata, Xavier F. Microstructural analysis of fresh-cut red bell peppers (Capsicum annuum L.) for postharvest quality optimization,7º Encontro de Química dos Alimentos,2005 (Poster).
58. Gonçalves, Elsa M; Brazão, R.; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Silva, Cristina L. M; Moldão-Martins, Margarida. Influence of maturaty stage on texture, pectin composition and microstructure of pumpkin,2º Congresso Mercosul de Engenharia Química - 4º Congresso Mercosul de Engenharia de Sistema e Processos (ENPROMER 2005),2005 (Poster).
59. Alexandre, Elisabete M; Santos-Pedro, Dora M; Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Influence of ozone pre-treatment on the quality of frozen strawberries (Fragaria ananassa D.),MicroBiotec’05,2005 (Poster).
60. Alexandre, Elisabete M; Fundo, Joana; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Influence of ozone pre-treatment on the quality of frozen red bell peppers (Capsicum annuum L.),Fruit, Vegetable and Potato Processing,2005 (Poster).
61. Gonçalves, Elsa M; Pinheiro, Joaquina; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Influence of blanching treatments on colour, texture, chlorophylls content and sensory quality of broccoli (Brassica oleracea L.),INTRADFOOD 2005 – Innovations in Traditional Foods / 2005 EFFoST Annual Meeting,2005 (Poster).
62. Gonçalves, Elsa M; Alegria, Carla; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Effect of conventional and thermosonication treatments on broccoli (Brassica oleracea L.) total phenolic content,INTRADFOOD 2005 – Innovations in Traditional Foods / 2005 EFFoST Annual Meeting,2005 (Poster).
63. Quintas, Mafalda; Guimarães, C.; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Multiresponse modelling of the caramelisation reaction,2005 (Poster).
64. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Application of optimal experimental design concept in microbial inactivation studies,CIBIA V – V Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos,2005 (Poster).
65. Gonçalves, Elsa M; Silva, Cristina L. M; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Pinheiro, Joaquina. Modelling peroxidase inactivation kinetics in broccoli (Brassica oleracea L.) and pumpkin (Cucurbita maxima L.) using blanching and thermosonication,CIBIA V – V Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos,2005 (Poster).
66. Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. Effect of temperature, pH and type of acid on the inactivation of Listeria innocua,2005 Congress of the International Union of Microbiological Societies (IUMS 2005),2005 (Poster).
67. Alexandre, Elisabete M; Fundo, Joana; Santos-Pedro, Dora M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Effect of ozone on the quality of fresh-cut green beans (Phaseolus vulgaris L.) and bell peppers (Capsicum annuum L.),7º Encontro de Química dos Alimentos,2005 (Poster).
68. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Sol, Manuela; Brandão, Teresa R; Fernandes, Isabel; Silva, Cristina L. M. Safety of frozen vegetables: a case study on carrots,7º Encontro de Química dos Alimentos,2005 (Poster).
69. Portela, Mauro; Silva, Cristina L. M; Brandão, Teresa R; Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Oliveira, António J; Gaspar, Nelma; Vieira, Margarida C. Processing zucchini (Cucurbita pepo L.) with low UV-C radiation,7º Encontro de Química dos Alimentos,2005 (Poster).
70. Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. Study of the effect of freezing on the visco-elastic properties of strawberries,Encontro Ibérico de Reologia, IBEREO’04,2004 (Comunicação).
71. Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. Recovery of heat-injured Literia innocua,19th International ICFMH Symposium, FoodMicro2004,2004 (Comunicação).
72. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling microbial inactivation kinetics under time-varying temperature conditions,International Conference on Engineering and Food (ICEF9-2004),2004 (Comunicação).
73. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Cunha, Rosiane L. Mathematical modelling of viscosity near the glass transition: the random-walk approach,International Conference on Engineering and Food (ICEF9-2004),2004 (Comunicação).
74. S.C., Fonseca; Silva, Cristina L. M; Galvis-Sánchez, A.; Pereira, L.M.; Hubinger, M.D.; Malcata, Xavier F. Microstructural studies aimed at undersatnding postharvest quality of fruits and vegetables,IV Simpósio Ibérico Maturação e Pós-colheira,2004 (Comunicação).
75. Fundo, Joana; Brandão, Teresa R; Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. Study of the effect of freezing on the visco-elastic properties of strawberries,Encontro Ibérico de Reologia, IBEREO’04,2004 (Comunicação).
76. Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Teixeira, Paula; Silva, Cristina L. M. Recovery of heat-injured Literia innocua,19th International ICFMH Symposium, FoodMicro2004,2004 (Comunicação).
77. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling microbial inactivation kinetics under time-varying temperature conditions,International Conference on Engineering and Food (ICEF9-2004),2004 (Comunicação).
78. Quintas, Mafalda; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M; Cunha, Rosiane L. Mathematical modelling of viscosity near the glass transition: the random-walk approach,International Conference on Engineering and Food (ICEF9-2004),2004 (Comunicação).
79. Costa, R.M.; Silva, Cristina L. M. Using learning outcomes at ISEKI_Food,Using Learning Outcomes,2004 (Poster).
80. Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Inactivation kinetics of peroxidase in watercress (Nasturtium officinale) by heat and thermosonication. ,Europen Federation of Food Science and Technology (EFFoST),2004 (Poster).
81. Silva, Cristina L. M; Morim, Alexandra S; Fernandes, H.M.; Noronha, Magda R. ISEKI-Food – Integrating safety and environmental knowledge into food studies towards european sustainable development – a Socrates,International Conference Engineering and Food (ICEF9-2004),2004 (Poster).
82. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Oliveira, António J; Portela, Mauro; Vieira, Margarida C; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Novas tecnologias de pré-tratamento de hortofrutícolas,Food Protection 2004,2004 (Poster).
83. Silva, Cristina L. M; Brandão, Teresa R. The role of mathematical modelling in chemical and food engineering studies,The 2003 International Workshop on Finite Element Modelling in Chemical and Food Engineering – FEMo’03,2003 (Comunicação).
84. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Microstructural changes during fruits drying. Correlation between fundamental studies, with air drying and solar drying applications,IV Congreso Iberoamericano de Ingeniería de Alimentos – CIBIA IV,2003 (Comunicação).
85. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M; Martins, Rui C; Hendrickx, Marck; Ho, Peter. Feasible approaches to optimise in-pack sterilisation processes,6º Encontro de Química de Alimentos,2003 (Comunicação).
86. Cruz, Rui M; Silva, Cristina L. M; Figueira, A.C.; Oliveira, S.R.; Vieira, Margarida C. Efeito dos abusos de temperatura na cor de agrião (Nasturtium officinale) congelado ao longo da cadeia de distribuição,6º Encontro de Química de Alimentos,2003 (Poster).
87. Cruz, Rui M; Oliveira, S.R.; Figueira, A.C.; Silva, Cristina L. M; Vieira, Margarida C. Effect of temperature abuses on the quality of frozen watercress (Nasturtium officinale) during the cold chain.,2003 (Poster).
88. Cruz, Rui M; Oliveira, S.R.; Figueira, A.C.; Silva, Cristina L. M; Vieira, Margarida C. Effect of temperature abuses on the quality of frozen strawberry (Fragaria xananassa) during the cold chain.,12th World Food Congress – IUFoST”,2003 (Comunicação).
89. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Pinheiro, Joaquina; Silva, Cristina L. M. Avaliação da qualidade da abóbora durante o processo de congelação,6º Encontro de Química de Alimentos,2003 (Poster).
90. Martins, Rui C; Almeida, M.G.; Silva, Cristina L. M. Storage conditions and packaging materials effects on frozen green beans quality during home storage,21st IIR International Congress of Refrigeration,2003 (Poster).
91. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Frozen green beans quality profile evaluation during home storage,21st IIR International Congress of Refrigeration,2003 (Poster).
92. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Green beans quality affected by thawing: a simulation case study,4th International Congress of Predictive Modelling in Foods,2003 (Poster).
93. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Computational design of accelerated life testing applied to frozen foods. ,IV Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA IV),2003 (Poster).
94. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Frozen green beans accelerated life testing. Computational simulation.,IV Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA IV),2003 (Poster).
95. Oliveira, S.R.; Cruz, Rui M; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M; Gaspar, M.N.. Behaviour of Pseudomonas aeruginosa and Enterococcus faecalis in frozen watercress (Nasturtium officinale) during temperature abuses along the cold chain.,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2003)”,2003 (Comunicação).
96. Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M; Cunha, Rosiane L. Rheological behaviour of concentrated sucrose solutions,IV Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA IV),2003 (Poster).
97. Kaminska, A.; Teixeira, I.; Moreno, C.; S.C., Fonseca; Silva, Cristina L. M. Influence of low O2 and high CO2 concentrations on shelf life extension of fresh-cut red bell peppers,X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
98. Silva, Cristina L. M; Martins, Rui C. A importância dos sistemas computacionais na optimização da qualidade dos alimentos.,X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
99. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Mathematical models to predict thermal inactivation kinetics of Listeria innocua 10528,X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
100. Miller, Fátima A; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Heat resistance of Listeria innocua in liquid medium as affected by the culture growth phase,X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
101. Teixeira, I.; Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Evaluation of quality changes during frozen storage of watercress (Nasturtium officinale R. Br.),X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
102. Teixeira, I.; Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Studies on the temperature effect on colour and vitamin C contents of frozen storage strawberries (Fragaria xananassa Duchesne),X Congresso Nacional de Biotecnologia (BIOTEC’2003),2003 (Poster).
103. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling inactivation kinetics of Listeria monocytogenes in a dairy product,12th World Food Congress – IUFoST,2003 (Poster).
104. Quintas, Mafalda; Mota, A.L.; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Products of sucrose caramelisation kinetics: fructose, glucose and aromatic and coloring agents,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2003),2003 (Poster).
105. Gonçalves, Elsa M; Teixeira, I.; Martins, Rui C; Abreu, Marta; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Colour evaluation during frozen storage of watercress (Nasturtium officinale R. Br.),6º Encontro de Química de Alimentos,2003 (Poster).
106. Ramos, Inês N; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Structural changes during air drying of fruits and vegetables – a review,Symposium DRYING, Processes, Structure and Functionality (IberDESH 2002),2002 (Comunicação).
107. Cruz, Rui M; Oliveira, S.R.; Fraqueza, G.; Figueira, A.C.; Silva, Cristina L. M; Vieira, Margarida C. Thermal inactivation kinetics of peroxidase in watercress (Nasturtium officinale),Simposio Nacional y III Ibérico, Maduración y Post-Recolección 2002,2002 (Poster).
108. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Beirão da C. S; Silva, Cristina L. M. Efeito das temperaturas de armazenagem no teor de ácido ascórbico em cenoura e feijão verde congelados,FoodProtection 2002,2002 (Poster).
109. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Feio, G.; Silva, Cristina L. M. NMR studies of water physical changes during carrots freezing,6th International Conference on Applications of Magnetic Resonance in Food Science,2002 (Poster).
110. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M; Sereno, Alberto M; Aguilera, Jose M. Kinetic study on microstructural changes during convective air drying of grapes.,13th International Drying Symposium (IDS 2002),2002 (Poster).
111. Gonçalves, Elsa M; Abreu, Marta; Beirão da C. S; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Degradation of ascorbic acid during the freezing process. A review,Qualidade e Segurança Alimentar – Seminário,2002 (Poster).
112. Gil, Maria M; Brandão, Teresa R; Silva, Cristina L. M. Modelling inactivation kinetics of microorganisms in foods,FoodProtection 2002,2002 (Poster).
113. Silva, Cristina L. M. Processamento térmico de alimentos – O presente! Que futuro?,V Jornadas de Engenharia Biológica / III Encontro de Jovens Biotecnologos – Biotecnologia na Vanguarda da Ciência,2002 (Comunicação).
114. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. A New Methodology for Optimizing Solar Drying of Fruits.,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Comunicação).
115. Gonçalves, Elsa M; Nunes, J. C; Silva, Cristina L. M. Texture and Colour Kinetics of Change in Balanched Carrots,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Comunicação).
116. Gonçalves, Elsa M; Nunes, J. C; Silva, Cristina L. M. Texture and Colour Kinetics of Change in Balanched Carrots,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Poster).
117. Martins, Rui C; Almeida, M.G.; Silva, Cristina L. M. Simulation of green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality loss throughout the frozen foods distribution chain.,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Poster).
118. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Kinetics of frozen stored green beans (Phaseolus vulgaris, L.) quality changes: vitamin C, reducing sugars and starch,5º Encontro de Química dos Alimentos - Qualidade, Segurança & Inovação,2001 (Poster).
119. Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M; Lobo, L.; Ribeiro, L.; Silva, M.F.B.. Kinetics of High Temperature Degradation of Concentrated Sucrose Solutions,European Conference on Advanced Technology for Safe and High Quality Foods (EUROCAFT 2001),2001 (Poster).
120. Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M. Characterization of Traditional Degrees of Sugar Boiling: hydroxymethylfurfural (HMF), 5-methylfurfural and 2- furaldehyde.,5º Encontro de Química dos Alimentos - Qualidade, Segurança & Inovação,2001 (Poster).
121. Quintas, Mafalda; Silva, Cristina L. M; Silva, M.F.B.. Characterization of tradicional degrees of sugar boiling: sucrose degradation and water content. ,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Poster).
122. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. Air Relative Humidity Effect on Drying Kinetics of Lambertin Apricots,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 2001),2001 (Poster).
123. Silva, Filipa M; Quintas, Mafalda; Silva, M.F.B.; Silva, Cristina L. M. Hot-Filling Pasteurisation Cupuaçu (Theobroma Grandiflorum) Pulp: Process Design and Implementation Under Amazonian Conditions,European Conference on Advanced Technology for Safe and High Quality Foods (EUROCAFT 2001),2001 (Poster).
124. Vieira, Margarida C; Gonçalves, M.L.; Silva, Cristina L. M. Shelf-life study on the stability of ascorbic acid in Cupuaçu (Theobroma gradiflorum) nectar,III Congreso Iberoamericano de Ingenieria de Alimentos (CIBIA),2001 (Poster).
125. Abreu, Marta; Gonçalves, Elsa M; Vieira, J.; Silva, Cristina L. M. Efeito dos Tratamentos Térmicos Brandos na Cor e Textura da Pêra Rocha Minimamente Processada.,5º Encontro de Química dos Alimentos - Qualidade, Segurança & Inovação,2001 (Poster).
126. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M; Cadoche, L.; Aguilera, Jose M. Quantification of the effect of drying conditions on plum microstructure,ICEF8 – 8th International Congress on Engineering and Food,2000 (Comunicação).
127. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. Modelling drying kinetics of Dominga Grapes,12th International Drying Symposium (IDS 2000),2000 (Comunicação).
128. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Texture losses of green beans along frozen storage,1st European PhD Forum in Food Science (EPIFO 2000),2000 (Comunicação).
129. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. Modelling drying kinetics of Dominga grapes,12th International Drying Symposium (IDS 2000),2000 (Poster).
130. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Colour and chlorophyll's degradation kinetics of frozen green beans (Phaseolus Vulgaris, L.),3rd International Conference on Predictive Modelling in Foods,2000 (Poster).
131. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. Design and optimization of the pasteurization conditions for cupuaçu (Theobroma grandiflorum) pulp,ICEF8 – 8th International Congress on Engineering and Food,2000 (Poster).
132. Silva, Filipa M; Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. A secagem de uva flame seedless e D. Maria em secador solar na região de Borba (Alentejo-Portugal),Simpósio Nacional y Ibérico de Post-Recolección de Frutos y Hortalizas,2000 (Poster).
133. Martins, Rui C; Silva, Cristina L. M. Interactive training for the agro food industry - Modelização dos abusos de temperatura em vegetais congelados: efeitos na qualidade,Aspectos de Qualidade e Inovação,1999 (Comunicação).
134. Martins, R.C.; Despré, Betty; Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Influence of temperature abuses on the quality of frozen broad beans.,The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribution Chain,1999 (Comunicação).
135. Martins, Rui C; Despré, Betty; Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Influence of temperature abuses on the quality of frozen broad beans.,20th International Congress of Refrigeration,1999 (Comunicação).
136. Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. Optimização da Secagem de Frutos,Hortofrutícolas: da colheita ao consumidor (Spiral) – Seminar,1999 (Comunicação).
137. Ávila, Isabel M; Smout, C.; Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck. Development of a novel methodology to validate optimal sterilization conditions for maximizing texture quality of white beans in glass jars,IUFost99,1999 (Poster).
138. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck. Mathematical modelling of thermal degradation of white beans evaluated by a tenderometer and a texturometer,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 99),1999 (Poster).
139. Silva, Filipa M; Gibbs, Paul; Silva, Cristina L. M. Establishing a new pasteurization criterion for high acidic fruit products: cupuaçu pulp (Theobroma Grandiflorum) case study,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 99),1999 (Poster).
140. Silva, Maria J; Ramos, Inês N; Silva, Cristina L. M. Efeito da Aplicação de Películas, como Pré-tratamento, na Qualidade da Uva e da Passa D. Maria da Região de Palmela,1º Encontro Nacional de Uva de Mesa,1999 (Poster).
141. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M; Gibbs, Paul. Temperature, soluble solids and pH effects on heat resistance of Alicyclobacillus Acidoterrestris spores,10th world congress of Food Science and Technology,1999 (Poster).
142. Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M; Bernando, I.M.C.; Ferreira, I.M.G; Gouveia, T.E.R.. Optimization of a Cupuaçu (Theobroma Grandiflorum) nectar formulation,Institute of Food Technologists Annual Meeting,1999 (Poster).
143. Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M; Teixeira, A.A.. Thermal degradation kinetics of vitamin C in cupuaçu (Theobroma grandiflorum) nectar for process design and optimization. ,10th World Congress of Food Science and Technology,1999 (Poster).
144. Silva, Cristina L. M. Metodologia de optimização de processamento: objectivos, variáveis de projecto, restrições. ,Seminário: Trainining European Professionals of the Canning Food Industry – Ciclo temático de formação para a indústria das conservas – Aspectos de Qualidade e Inovação. ,Porto,1999 (Comunicação).
145. Silva, Cristina L. M. Introdução ao processo de esterilização de produtos pré-embalados: objectivos, critérios de segurança.,Seminário: Trainining European Professionals of the Canning Food Industry – Ciclo temático de formação para a indústria das conservas – Aspectos de Qualidade e Inovação,Porto,1999 (Comunicação).
146. Despré, Betty; Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Temperature abuses on frozen broccoli: influence on quality.,The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribuition Chain,1998 (Comunicação).
147. Afonso, M.; Fonseca, I.; Venâncio, A.; Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Determinação de propriedades térmicas de frutos tropicais: polpa e néctar de cupuaçu (Theobroma grandiflorum) e de açaí (Euterpe oleracea),BIOTEC'98 - IV Iberian Congress on Biotechnology and I Ibero-American Meeting on Biotechnology,1998 (Poster).
148. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Congelação e armazenamento de sucos de laranja e laranja/melão: efeito na atividade da pectinesterase e na qualidade,II Congresso Íbero-Americano de Engenharia de Alimentos,1998 (Poster).
149. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Quality and pectinesterase inactivation in fruit juices affected by different temperatures of freezing and frozen storage. ,Madrid98-Cost915 Conference Physiological and Technological Aspect of Gaseous and Thermal Treatments of Fresh Fruit & Vegetables,1998 (Poster).
150. Silva, Filipa M; Luzuriaga, D.A.; Balaban, M.O.; Silva, Cristina L. M. Use of electronic nose to detect changes in pasteurized cupuaçu (Theobroma grandiflorum) pulp aroma,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 98),1998 (Poster).
151. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. Alterações das características microbiológicas, fisico-químicas, enzimáticas e sensoriais do puré de cupuaçu (Theobroma grandiflorum) durante o processamento térmico e armazenagem.,II Congresso Ibero-Americano de Engenharia de Alimentos,1998 (Poster).
152. Silva, Filipa M; Sims, C.; Balaban, M.O.; Silva, Cristina L. M. Kinetics of sensory quality in thermally processed cupuaçu (Theobroma grandiflorum) fruit,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 98),1998 (Poster).
153. Vieira, Margarida C; Teixeira, A.A.; Silva, Cristina L. M. Mathematical modelling of the thermal degradation kinetics of dehydroascorbic acid in cupuaçu (Theobroma grandiflorum) nectar. ,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 98),1998 (Poster).
154. Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M; Teixeira, A.A.. Kinetic parameters estimation using the Paired Equivalent Isothermal Exposures (PEIE) Method under non-isothermal heating conditions. ,Congresso Chempor'98,1998 (Poster).
155. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. Experimental validation of optimal sterilization conditions for maximising quality of carotenoids and colour in canned peach puree,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97),1997 (Comunicação).
156. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Temperature abuses on fresh orange and orange/melon juices: influence on quality,The Preservation of Frozen Food Quality and Safety Throughout the Distribuition Chain,1997 (Comunicação).
157. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Freezing and storage of orange juice: effects on pectinesterase activity and quality. ,Workshops of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods,1997 (Comunicação).
158. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. Kinetics of the color changes in thermal processed cupuaçu (Theobroma gradiflorum) puree.,Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97),1997 (Comunicação).
159. Molinari, Andrea F; Pereira, C.M.; Silva, Cristina L. M. Thermal degradation kinetics of pectinesterase in a mixed orange and melon juice,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97),1997 (Poster).
160. Molinari, Andrea F; Silva, Cristina L. M. Effect of frozen storage on thermal inactivation kinetics of orange juice pectinesterase. ,Food Quality Modelling,1997 (Poster).
161. Silva, Cristina L. M. Optimisation of thermal processing conditions: Effect of reaction type kinetics. ,Modelling of Thermal Properties and Behavior of Foods During Production, Storage and Distribution,1997 (Poster).
162. Vieira, Margarida C; Silva, Cristina L. M. Mathematical modelling of the thermal degradation kinetics of ascorbic acid in cupuaçu (Theobroma gradiflorum) nectar,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 97),1997 (Poster).
163. Silva, Cristina L. M. Optimization of Thermal Processing Conditions: Objectives, Opportunities and Challenges,Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods,1996 (Comunicação).
164. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. Mathematical modelling of thermal degradation kinetics of peach puree total carotenoids and colour,Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 96),1996 (Poster).
165. Ávila, Isabel M; Manso, M.C.; Silva, Cristina L. M. Modelling the thermal sterilisation of foods inside packs with two divisions,M2SABI' 95: First International Symposium on Mathematical Modelling and Simulation in Agriculture & Bio-Industries,1995 (Comunicação).
166. Ávila, Isabel M; Silva, Cristina L. M. Optimum sterilisation conditions for foods inside packs with two divisions,9th World Congress of Food Science and Technology,1995 (Comunicação).
167. Cunha, L.M.; Nobre, S.; Silva, Cristina L. M. Freezing time estimation - A new three time level explicit finite differences method,9th World Congress of Food Science and Technology,1995 (Poster).
168. Silva, Cristina L. M; Ignatiadis, P.. Modelling food colour change degradation kinetics - a review,Workshop of a Copernicus project - Process Optimization and Minimal Processing of Foods,1995 (Poster).
169. Silva, Cristina L. M; Korczak, K.. Systematic study of the least-lethality point position and optimization of sterilization processing conditions,9th World Congress of Food Science and Technology,1995 (Poster).
170. Silva, Filipa M; Silva, Cristina L. M. Optimization of Hot-fill-air / water-cool pasteurization conditions for cupuaçu (Theobroma grandiflorum) pulp.,I Congresso Ibero-Americano de Ingenieria de Alimentos,1995 (Poster).
171. Varga, S.; Ilincanu, L. A; Silva, Cristina L. M. Mathematical modelling of thawing processes using a modified fully explicit finite differences method.,9th World Congress of Food Science and Technology,1995 (Poster).
172. Silva, Cristina L. M. Modeling Conduction Heat Transfer,Seminário: "Predictive Modeling and Computer Aided Food Process Safety Design,Porto,1995 (Comunicação).
173. Silva, Cristina L. M. Desenvolvimento de novos néctares e sumos de fruto - optimização de condições de operação.,Seminário: Tecnologia Alimentar, Escola Superior de Biotecnologia, Universidade Católica Portuguesa,,Porto,1995 (Comunicação).
174. Silva, Cristina L. M. Processamento térmico de produtos pré-embalados - segurança e qualidade,Seminário: Tecnologia Alimentar,Porto,1995 (Comunicação).
175. Silva, Cristina L. M; Korczak, K.. Critical evaluation of restrictions used to optimize sterilization processing conditions.,4th Bath Food Process Engineering Conference, Bath,1994 (Poster).
176. Silva, Cristina L. M; Korczak, K.. What is the most adequate sterility criteria for prepackaged conduction heating foods. ,BIOTEC 94,1994 (Poster).
177. Silva, Cristina L. M. Princípios básicos de tecnologia de refrigeração e congelação,Seminário: "Refrigeração, Congelação e Descongelação na Indústria Alimentar",Porto,1994 (Comunicação).
178. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Lamb, J.; Pinheiro, Torres; Hendrickx, Marck. Optimal sterilization temperature to maximize surface quality of conduction-heating foods - experimental validation,Annual Meeting of the Institute of Food Technologists & Food Expo (IFT 93),1993 (Comunicação).
179. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Pinheiro, Torres; Hendrickx, Marck. Quality optimization of conduction heating food products thermally processed in containers with different geometries,3rd Conference of Food Engineering (CoFE'93),1993 (Poster).
180. Silva, Cristina L. M; Hendrickx, Marck; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. Optimizing thermal processes of conduction heated foods: generalized equations for optimal processing temperatures,Food Engineering in a Computer Climate,1992 (Poster).
181. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Hendrickx, Marck. Optimum processing conditions for maximizing overall quality retention of sterilized conduction heating foods,IFTEC - International Food Technology Exposition & Conference,1992 (Poster).
182. Hendrickx, Marck; Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. Optimization of heat transfer in thermal processing of conduction heated foods,International Workshop on Role of Food Engineering Research in the Development of Indonesian Food Industry,1991 (Poster).
183. Hendrickx, Marck; Silva, Cristina L. M; Van Asbroeck, A; Oliveira, Fernanda A; Tobback, P.. Optimal sterilization temperatures as a function of processing variables for conduction heated foods,8th World Congress of Food Science and Technology,1991 (Poster).
184. Oliveira, J.; Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M. Basic experiments on transport phenomena and fluid mechanics. ,2nd EFFoST conference,1991 (Poster).
185. Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M. The influence of freezing on the diffusional properties of carrots. ,8th World Congress of Food Science and Technology,1991 (Poster).

Desenvolvimento de material didáctico ou pedagógico
Didactic and pedagogic material development
1. Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M; Baptista, Paulo; Drumond, M.C.; Brandão, Teresa R. Exercícios sobre transferência de massa,2000. 
2. Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M; Drumond, M.C.; Brandão, Teresa R. Exercícios sobre transferência de calor - Engenharia do Ambiente,1998. 
3. Oliveira, Fernanda A; Silva, Cristina L. M; Drumond, M.C.; Brandão, Teresa R. Exercícios sobre transferência de calor - Engenharia Alimentar,1998. 
4. Silva, Cristina L. M; Oliveira, Fernanda A; Silva, Teresa R. Exercícios sobre Física I ,1993. 

Organização de evento
Event organization
1. Silva, Cristina L. M. ISEKI_Food 2008 – Bridging Training and Research for Industry and the Wider Community – 1st International ISEKI_Food Conference,2008 (Congresso / Organização).

Outra produção técnica
Other technical production
1. Baptista, Paulo; Silva, Cristina L. M; Tomás, R.. Engenharia Alimentar - Realidades Actuais e Perspectivas Futuras,1995.





Dados Complementares (Additional data)


Orientações
Orientations


Tese de Doutoramento
Phd Thesis
Concluídas
Completed
1. Elsa Margarida Nunes Leal Gonçalves, Generation of experimental data for quality changes kinetics in frozen vegetables - Assessment of blanching influencing factors and isothermal and non-isothermal frozen storage conditions, 2010. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
2. Maria Inês Figueiredo Nunes Ramos, Integrated approach on field solar drying, pilot convective drying and microstrutural changes, 2010. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
3. Maria de Fátima Marques Alves Miller, Generation of experimental data of Listeria innocua during thermal inactivation processes: assessment of some influencing factors under isothermal and non-isothermal conditions, 2009. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
4. Maria Manuel Gil de Figueiredo Leitão da Silva, Kinetics of non-linear microbial inactivation: modelling, data analysis and experimental design, 2009. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
5. Rui Mariano Sousa da Cruz, Development of innovative pre-treatments for watercress (Nasturtium officinale) freezing process, 2009. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
6. Mafalda Aguiar de Carvalho Magalhaes Quintas Baylina, Fundamental studies on sugar syrups towards the development of the traditional confectionary industry: rheological behaviour, caramelisation and modeling, 2007. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
7. Rui Miguel da Costa Martins, Modelling temperature abuses to frozen foods and effects on quality, 2004. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
8. Maria Margarida Cortês Vieira, New technologies applied to tropical fruits processing, 2001. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
9. Isabel Maria de Lima Bettencourt e Ávila, Experimental validation of optimal sterilization conditions for maximizing volume average quality retention of prepackaged foods, 2001. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
10. Maria Filipa Vinagre Marques da Silva, Design and optimisation of pasteurisation conditions for cupuaçu (Theobroma grandiflorum) fruit pulp, 2000. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).


Dissertação de Mestrado
Master degree dissertation
Concluídas
Completed
1. Margarida Neves de Oliveira, Avaliação da estabilidade da cerveja em barril de tara perdida., 2010. Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
2. Teresa Maria Martins Deuchande, Functional Foods - From Lab to Consumers", 2010. Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
3. Ana Rita Abreu Simas da Rosa, Theoretical and practical investigation into factors influencing the efficaccy of hydrogen peroxide vapour on the inactivation of Bacillus subtilis spores, 2009. Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa (Co-orientador).
4. Joana de Freitas Salgado do Fundo, Innovating Traditional Portuguese Pastry on the use of Pasteurised Egg Yolk in Ovos Moles, 2008. Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).
5. Andréa Cristina Fialho Molinari, A study on freezing and frozen storage of orange/ melon juices as a pre-treatment towars minimal thermal processing, 1999. Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa (Orientador).


Participação no júri de Graus Académicos
Academic Degrees jury participation


Doutoramento
Phd
1. Azevedo, Joaquim; Silva, Cristina L. M.; Teixeira, José António; Castle, Laurence; Hogg, Timothy Alun; Oliveira, J.. Participação no júri de Maria de Fátima dos Reis Filipe Tavares Poças. Analysis of migration from food packaging into foods: probabilistic modelling and assessment of consumer exposure, 2009. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
2. Azevedo, Joaquim; Cunha, António; Silva, José António Teixeira; Silva, Cristina L. M.; Malcata, Xavier F.; Oliveira, J.; MacInnes, William Michael. Participação no júri de Maria Isabel Filipe de Oliveira Braga da Cruz Guimarães. Dynamic mechanical thermal analysis in glass transition: supplemented state diagrams of frozen foods and model systems, 2006. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
3. Azevedo, Carlos; Malcata, Xavier F.; Teixeira, José António; Empis, José Abecassis; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Teresa Maria Ribeiro da Silva Brandão. Application of non-isothermal methods to the estimation of mass transfer parameters: analysis of the effect of experimental design and data analysis on the precision and accuracy of the estimates, 2004. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
4. Silva, Cristina L. M.. Application of Nuclear Magnetic Resonance Spectroscopy and Vibrational Spectroscopy for the Characterisation of Fruits Products and Beverages, 2003. Tese (Ciência Alimentar) - Universidade de Aveiro.
5. Silva, Cristina L. M.. Determination of quality parameters in melon using rheological methods, 2002. Tese (Ciência Alimentar) - Universidade de Évora.
6. Azevedo, Carlos; Silva, Cristina L. M.; Malcata, Xavier F.; Banga, Júlio; Azevedo, Sebastião; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Isabel Maria Cunha de Abreu. Estimation of mass transfer parameters in batch and continuous processes:a study on optimal experimental design and data analysis strategies, 2002. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
7. Cruz, Manuel António Garcia Braga; Malcata, Xavier F.; Costa, Maria Luísa Duarte Martins Beirão da; Empis, José Abecassis; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Susana Maria Gomes Caldas da Fonseca. Development of perforation-mediated modified atmosphere packaging for extending the shelf life of shredded galega kale, 2002. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
8. Malcata, Xavier F.; Teixeira, José António; Banga, Júlio; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Maria da Conceição Antas de Barros Menéres Manso. Mathematical modelling of shelf life limiting factors during storage of orange juice, 2000. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
9. Silva, Cristina L. M.. Etude Pluridisciplinaire de la valorisation des fruits de l’açayer (Euterpe oleracea) en système de varzea (Pará, Brésil), 1999. Tese (Ciência Alimentar) - Katholieke Universiteit Leuven.
10. Malcata, Xavier F.; Azevedo, Sebastião; Fonteix, Christian; Lemos, Francisco; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Luís Miguel Soares Ribeiro Leite da Cunha. Experimental design procedures and data analysis strategies for improved estimation of the kinetic parameters of non-linear models used in food research, 1999. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
11. Malcata, Xavier F.; Gekas, Vassilis; Empis, José Abecassis; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Maria de Fátima Leitão Machado. Analysis of kinetics of moisture uptake by puffed ready-to-use breakfast cereals immersed in liquid media: mathematical modelling and physical mechanisms, 1999. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
12. Malcata, Xavier F.; Silva, Cristina L. M.; Novais, Júlio Magiolly; Teixeira, José António; Empis, José Abecassis; Silva, Manuel António Coimbra Rodrigues. Participação no júri de Maria Manuela Estevez Pintado. Characterization and application of wheys from native breeds: protein and technological aspects, 1999. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
13. Malcata, Xavier F.; Costa, Maria Luísa Duarte Martins Beirão da; Gekas, Vassilis; Teixeira, José António; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Rui Manuel Machado da Costa. Water losses in deep-fat frying of potatoes: mechanisms and mathematical modelling, 1999. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
14. Malcata, Xavier F.; Silva, Cristina L. M.; Hendrickx, Marck; Oliveira, Carlos; Oliveira, J.. Participação no júri de Szabolcs Varga. A new approach to model and assess process variability in batch retorts, 1999. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
15. Malcata, Xavier F.; Rao, Andy; Silva, Cristina L. M.; Lemos, Francisco; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Andreia Costa Pinheiro Torres. Assessment of continuous thermal processing of liquid foods and its impact on process design, 1998. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
16. Malcata, Xavier F.; Dumoulin, Elisabeth; Lemos, Francisco; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, J.. Participação no júri de Jesús María Frías Celayeta. The development and application of product history indicators (PHI) for optimising product quality in drying processes, 1998. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.
17. Pintado, Valentim; Reis, Joaquim; Bauer, Werner; Jost, Rolf; Silva, Cristina L. M.; Oliveira, Fernanda A.R. Participação no júri de Maria do Carmo Pinto Ferreira. Application of microfiltration to egg white and to fractionated egg white , 1997. Tese (Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.


Mestrado
Master degree
1. Silva, Cristina L. M.; Pires, Paulo Manuel Rodrigues Vaz; Teixeira, Paula; Hogg, Timothy Alun; Hogg, Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva. Participação no júri de Susana Brazão Ferreira Mendes. Estudo da Segurança Microbiológica do Processo Produtivo da Receita: Bacalhau com Natas, 2009.  Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa.
2. Silva, Cristina L. M.; Hogg, Timothy Alun; Hogg, Maria da Conceição Barbosa Moreira da Silva. Participação no júri de Diana Inês Ferreira Dias Canela Lopes. Estudo da capabilidade do processo de ultrapasteurização do leite com vista à obtenção de um produto estável e estéril, 2009.  Dissertação (Engenharia Alimentar) - Universidade Católica Portuguesa.
3. Silva, Cristina L. M.. Quality of Frozen Vegetables. New Techniques of Analysis, 2003.  Dissertação (Engenharia Alimentar) - Instituto Nacional de Engenharia, Tecnologia e Inovação.
4. Silva, Cristina L. M.. Application of Ohmic Heating Technology to the Thermal Treatment of Strawberry Products, 2002.  Dissertação (Ciência Alimentar) - Universidade de Lisboa.
5. Silva, Cristina L. M.. Thermal Resistance of Listeria monocytogenes in Frozen Meals , 2001.  Dissertação (Microbiologia) - Universidade Técnica de Lisboa.
6. Silva, Cristina L. M.. Sensorial Optimisation of Canned Sardines Patés, 2001.  Dissertação (Ciência Alimentar) - Universidade de Lisboa.
7. Silva, Cristina L. M.; Dumoulin, Elisa; Pretre, Daniel. Participação no júri de Marc Rader. MILO Vacuum Drying: Kinetic Measurements and Mathematical Modelling, 1997.  Dissertação (Mestrado Europeu) - Universidade Católica Portuguesa.
8. Silva, Cristina L. M.; Gekas, Vassilis; Seaby, Richard. Participação no júri de Rolandas Jackevicius. Microwave radiometry a potential method for the non-invasive measurement of food product internal temperatures: a study of factors in foods, 1997.  Dissertação (Mestrado Europeu) - Universidade Católica Portuguesa.
9. Silva, Cristina L. M.; Pickles, Jonh; Davis, Alan. Participação no júri de Konrad Korezak. Modelling of breakfast cereal flaking, 1997.  Dissertação (Mestrado Europeu) - Universidade Católica Portuguesa.


Curso de especialização
Specialization course
1. Pintado, Valentim; Silva, Cristina L. M.; Cabral, Joaquim; Malcata, Xavier F.; Hendrickx, Marck; Oliveira, J.. Participação no júri de Maria Adília Costa Leite Lemos. Kinetic studies on the thermal inactivation of horseradish peroxidase under extreme conditions: application to the development of measuring systems of processing impact on food quality and safety, 1998. Monografia (Especialização em Biotecnologia) - Universidade Católica Portuguesa.


Participação editorial em revistas
Magazine editorial participation
1. Silva, Cristina L. M.. Innovative Romanian Food Biotechnology Journal, desde 2009/09/20, Função ou tipo de participação: Conselho científico.
2. Silva, Cristina L. M.. Journal of Food and Nutrition Research, desde 2008/01/17, Função ou tipo de participação: Corpo editorial.







Indicadores de produção (Production indicators)

Total
Produção científica
Scientific production
191

Livros e capítulos
Books and book chapters
5
Capítulos de livros publicados
Published book chapters
5
Artigos científicos em revistas
Papers in periodics
69
Com arbitragem científica
With scientific refereeing
64
Sem arbitragem científica
Without scientific refereeing
5
Trabalhos em eventos
Papers in conference proceedings
116
Com arbitragem científica
With scientific refereeing
5
Sem arbitragem científica
Without scientific refereeing
111
Textos em jornais ou revistas
Texts in journals or magazines
1
Revistas
Magazines
1

Total
Produção técnica
Technical production
194

Software 2
Software sem registo ou patente
Software without patent or official record
2
Produtos
Products
1
Produtos sem registo ou patente
Products without patent or official record
1
Outros tipos de produção técnica
Other technical production
191

Total
Dados complementares
(Additional data)
45

Orientações
Orientations
16
Participação no Júri de Graus Académicos
Academic Degrees jury participation
27
Participação editorial em revistas
Magazine editorial participation
2


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