Alfredo Jorge Costa Teixeira
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Data da última atualização
»Last update
:
27/05/2018 |
Dados pessoais (Personal data)
Nome completo
Full name |
Alfredo Jorge Costa Teixeira |
Nome em citações bibliográficas
Quoting name |
Teixeira, A. |
Categoria profissional
Position |
Professor Coordenador com Agregação |
Domínio científico de atuação
Scientific domain |
Ciências Agrárias-Outras Ciências Agrárias. Ciências Agrárias-Ciência Animal e dos Lacticínios .
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Endereço profissional
Professional address |
Instituto Politécnico de Bragança Escola Superior Agrária Centro de Investigação de Montanha - CIMO Campus de Santa Apolónia Bragança 5301-855 Bragança Portugal Apartado: 172 Telefone: (+3512)273303206 Fax: (+3512)273325405 Correio electrónico: teixeira@ipb.pt Homepage: http://www.ipb.pt/~teixeira |
Sexo
Gender |
Masculino»Male |
Graus Académicos
(Academic Degrees)
1996 |
Agregação Aggregation |
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro,
Portugal.
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1991 |
Doutoramento Phd |
Ciência Animal.
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro,
Portugal.
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1985-1987 |
Mestrado Master degree |
Ciência Animal
(2 anos » years)
.
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro,
Portugal.
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1979-1984 |
Licenciatura Licentiate degree |
Engenharia Zootécnica
(5 anos » years)
.
Universidade de Trás-os-Montes e Alto Douro,
Portugal.
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Vínculos profissionais
(Professional Positions)
Instituto Politécnico de Bragança |
Mai/1996-Actual |
Professor Coordenador com Agregação |
Instituto Politécnico de Bragança |
Mar/1992-Mai/1996 |
Professor Coordenador |
Instituto Politécnico de Bragança |
Out/1988-Mar/1992 |
Professor Adjunto |
Instituto Politécnico de Bragança |
Dez/1984-Out/1988 |
Assistente 1º triénio |
Línguas (Languages)
Compreende Understandig |
Português (Bem), Inglês (Bem), Espanhol (Bem). |
Fala Speaking |
Português (Bem), Inglês (Bem), Espanhol (Bem). |
Lê Reading |
Português (Bem), Inglês (Bem), Espanhol (Bem). |
Escreve Writing |
Português (Bem), Inglês (Bem), Espanhol (Bem). |
Membro de Associações Profissionais/Científicas (Professional/Scientific Association membership)
2005- Actual |
American Society of Meat Science, Outros (especifique).
Scientic referee of Meat Science .
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2003- Actual |
Spanish Journal of Agricultural Research, Outros (especifique).
Associated editor .
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Abr/2000 - Actual |
International Goat Association, Membro.
Country Representative for Portugal.
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1985- Actual |
Asociación Interprofisional para el Desarrollo Agrário, Membro.
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1984- Actual |
American Society of Animal Science , Membro.
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1997- 2003 |
European Association for Animal Production, Membro.
Vice-President of the Sheep and Goat Commission .
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Jan/1993 - Dez/2000 |
Associação Portuguesa de Engenheiros Zootécnicos, Membro.
Presidente.
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Produção científica, técnica e artística/cultural
(Scientific, technical and artistical/cultural
production)
Artigos em revistas sem arbitragem científica Papers in periodics without scientific refereeing |
1. |
Alvarez-Rodriguez, J.; Sanz, A.; Joy, M.; Carrasco, S.; Ripoll, G.; Teixeira, A.. 2099. "Development of organs and tissues in lambs raised on Spanish mountain grassland", CANADIAN JOURNAL OF ANIMAL SCIENCE, 89: 37 - 45.
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2. |
Teixeira, A.. 2014. "The effect of sex and genotype on growth performance, feed efficiency, and carcass traits of local sheep group Pantaneiro
and Texel or Santa Inês crossbred finished on feedlot", Trop Anim Health Prod 46, 1: 869 - 875. |
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3. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2013. "Use of generalized Procrustes analysis (GPA) to test the effects of sex and carcass weight on sensory quality evaluations
of Terrincho lamb meat", Meat Science 93, 93: 485 - 488.
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4. |
Souza, D.A.; Selaive-Villaroel, A.B.; Pereira, E.S.; Osório, J.C.S.; Teixeira, A.. 2013. "Growth performance, feed efficiency and carcass characteristics of lambs produced from Dorper sheep crossed with Santa Inês
or Brazilian Somali sheep", Small Ruminant Research 114, 1: 51 - 55. |
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5. |
Teixeira, A.; Rodrigues, S.. 2013. "Pork meat quality of Preto Alentejano and Commercial Largewhite Landrace cross. Journal of Integrative Aghriculture,", Journal of Integrative Agriculture 12(11), 1: 1961 - 1971. |
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6. |
Teixeira, A.. 2012. "Fatty acid profile of three adipose depots in seven Spanish breeds of suckling kids.", Meat Science 92, 92: 89 - 96.
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7. |
Teixeira, A.. 2012. "Effect of slaughter weight and breed on instrumental and sensory meat quality of suckling kids.", Meat Science 92, 92: 62 - 70.
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8. |
Teixeira, A.. 2012. "Influence of breed, milk diet and slaughter weight on carcass traits of suckling kids from seven Spanish breeds", Spanish Journal of Agricultural Research 10 (4), 1: 1025 - 1036.
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9. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2012. "Use of generalized Procrustes analysis (GPA) to test the effects of sex and carcass weight on sensroy quality evaluations
of Terrincho lamb meat.", Meat Science 93, 1: 485 - 488. |
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10. |
Teixeira, A; Pereira, E; Rodrigues, S. 2011. "Goat meat quality. Effects of salting, air-drying and ageing processes", Small Ruminant Research, 1: 55 - 58.
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11. |
Ripoll, G; Alcade, M J; Horcada, A; Sañudo, C; Teixeira, A; Panea, B. 2011. "EFECTO DEL PESO AL SACRIFICIO Y DE LA RAZA EN LA CALIDAD INSTRUMENTAL Y SENSORIAL DE LA CARNE DE CABRITOS LECHALES.", SEOC 2011 XXXVI Congresso, 1: 172 - 175.
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12. |
Rodrigues, S; Pereira, E; Teixeira, A. 2011. "PREFERENCIAS DE LOS CONSUMIDORES POR CARNE SALADA DE OVEJAS Y CABRAS", SEOC 2011 XXXVI Congresso, 1: 129 - 133.
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13. |
Teixeira, A; Pereira, E; Rodrigues, S. 2011. "CALIDAD DE LA CARNE CAPRINA. EFECTO DEL TIPO DE SALAZÓN Y DE LA MADURACIÓN EN MODELO LABORATORIAL", SEOC 2011 XXXVI Congresso, 1: 125 - 128.
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14. |
Panea, B; Alcade, M J; Ripoll, G; Horcada, A; Teixeira, A; Sañudo, C; Olleta, J L. 2011. "Influencia de la raza y el peso al sacrifício o el sistema de lactancia sobre la textura de la carne de cabrito", XIV Jornada sobre Producción Animal, 1: 703 - 705.
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15. |
Paulos, K; Rodrigues, S; Pereira, E; Oliveira, A; Teixeira, A. 2011. "Calidad física de carne seca y salada de ovinos y caprinos", XIV Jornada sobre Producción Animal, 1: 712 - 714.
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16. |
Rodrigues, S; Paulos, K; Pereira, E; Oliveira, A; Teixeira, A. 2011. "Análisis sensorial de carne seca y salada de ovinos y caprinos", XIV Jornada sobre Producción Animal, 1: 715 - 717.
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17. |
Peres, A.; Dias, L.G.; Joy, M.; Teixeira, A.. 2010. "Assessment of goat fat depots using ultrasound technology and multiple multivariate prediction models", J. Animal Science, 88: 572 - 580.
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18. |
Peres, A.; Dias, L.; Joy, M.; Teixeira, A.. 2010. "Assessment of goat fat depots using ultrasound technology and multiple multivariate prediction models", Journal of Anim al Science, 2: 572 - 580.
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19. |
Alcade, M; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, F; Teixeira, A; Panea, B. 2010. "Breed effect on the meat colour and visible Spectrum of Spanish suckling kids", Book of Abstracts, EAAP, No. 16, 1: 129 - 10.
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20. |
Teixeira, A; Dias, L; Peres, A. 2010. "Simultaneously Assess Goat Fat Depots using ultrasound technology (RTU) in association with Muliple PLS and ANN Models. A
network proposal", Annals of 10th International Conference on Goats CD-rom, 1: 1 - 10.
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21. |
Teixeira, A; Gonçalves, I; Pereira, E; Rodrigues, S. 2010. "Goat meat quality. Effects of salting, air-drying and ageing processes", Proceedings of 10th International Conference on Goats. CD rom, 1: 1 - 10.
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22. |
Teixeira, A; Dias, L; Pereira, E; Peres, A. 2010. "Avaliação simultânea de depósitos adiposos em caprinos, recorrendo a ultrasonografia em tempo real (UTR) em associação com
modelos de redes neuronais (ANN)", Actas da II Reunião Nacional de Caprinicultura. Capra 2010, 1: 18 - 20.
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23. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Teixeira, A; Horcada, A; Alcade, M J. 2010. "Estudio mediante encuesta del primer eslabón del canal de distribución de la carne de cabrito en España: del ganado al entrador", XXV Congreso de la SEOC, 1: 466 - 469. |
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24. |
Ripoll, G.; Joy, M.; Alvarez-Rodriguez, J.; Sanz, A.; Teixeira, A.. 2009. "Estimation of light lamb carcass composition by in vivo real-time ultrasonography at four anatomical locations.", Sem t�tulo, 87: 1455 - 1463.
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25. |
Teixeira, A.. 2009. "Estimar a composição básica", O Berro, 121: 69 - 71.
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26. |
Teixeira, A. 2009. "O ultrassom e a composição básica", O Berro, 1: 100 - 106.
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27. |
Ripoll, G.; Joy, M.; Alvarez-Rodriguez, J.; Sanz, B; Teixeira, A.. 2009. "Estimation of light lamb carcass composition by in vivo real-time ultrasonography at four anatomical locations", American Journal of Animal Science, 1: 1455 - 1463.
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28. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2009. "Effect of sex and carcass weight on sensory quality of goat meat of Cabrito Transmontano", Journal of Animal Science, 1: 711 - 715.
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29. |
Monteiro, A; Azevedo, J; Lourenço, A; silva, S; Teixeira, A. 2009. "In vivo Serrana goat kid carcass compositionpredicition by ultrasound measurements", Book of abstracts of the 60th annual meeting of EAAP, 1: 549 - 10.
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30. |
Rodrigues, S; Etelvina, P; Teixeira, A. 2009. "Milkfed kid (cabrito transmontano) meat physicochemical quality", Book of abstracts of the 60th annual meeting of EAAP, 1: 461 - 10.
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31. |
Alcade, M; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A; Panea, B. 2009. "Características de la canal de cabritos de cinco razas españolas", SEOC 2009, 1: 227 - 231.
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32. |
Monteiro, A; Teixeira, A; Azevedo, J; Garcia, C; Silva, S. 2009. "Estimativa da composição da carcaça de cabritos com recurso a medidas de volume do músculo Longissimus thoracis et lumborum
in vivo por ultrasonografia em tempo real.", XVIII Congresso de Zootecnia. Livro de comunicações, 1: 1 - 10.
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33. |
Cabo, A; Monteiro, A; Teixeira, A; Guedes, C; Santos, V; Mena, E; Azevedo, J; Outor, D; Rodrigues, S; Silva, S. 2009. "Estimativa da composição da carcaça e dos depósitos de gordura de cabritos a partir da medida de gravidade específica.", XVIII Congresso de Zootecnia, Livro de comunicações, 1: 318 - 321.
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34. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A; Alcade, M. 2009. "Formación Ganadera. Federación Española de Asociaciones de Ganado Selecto", La Voz del Gremio, 82: 10 - 11.
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35. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A; Alcade, M. 2009. "Lactancia artificial o natural? 2ª parte. Influencia sobre la calidad de la canal de los cabritos.", La voz del gremio, 83: 10 - 11.
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36. |
Fernandes, A; Teixeira, A; Selaive, A. 2009. "Producción y comercialización de productos caprinos en Brasil.", XIII Jornadas de Producción Animal,, 1: 400 - 402.
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37. |
Rodrigues, S; Pereira, E; Teixeira, A. 2009. "Características de calidad de la canal del cabrito transmontano.", XIII Jornadas de Producción Anima, 1: 496 - 498.
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38. |
teixeira, A; Rodrigues, S; Pereira, E; Fernandes, A. 2009. "Características físicas y químicas de las principales carnes comercializadas en el NE de Portugal.", XIII Jornadas de Producción Animal, 1: 598 - 600.
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39. |
Monteiro, A; Carvalho, A; Silva, S; Azevedo, J; Teixeira, A. 2009. "Determinação dop peso maduro de caprinos da raça Serrana ecótipo tansmontano através de modelos de crescimento", millenium, 37: 97 - 104.
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40. |
Teixeira, A. 2009. "O ultrassom e a composição corporal", O Berro, 129: 100 - 106.
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41. |
Teixeira, A. 2009. "Estimar a composição básica da carne", O Berro, 121: 69 - 71.
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42. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A; Alcade, M J. 2009. "Lactancia Artificial? Influencia sobre la calidad dela canal de los cabritos", La Voz del Gremio, 82: 10 - 11. |
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43. |
Pane, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A; Alcade, M J. 2009. "Lactacia artificial o natural? Influencia sobre la calidad de la canal de los cabritos (2ª parte)", La Voz del Gremio, 83: 10 - 11. |
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44. |
Monteiro, A; Carvalho, A; Silva, S; Azevedo, J; Teixeira, A. 2009. "Determinação do peso maduro de caprinos da raça Serrana ecótipo transmontano, através de modelos de crescimento", millenium, Ao 13 nº 3: 97 - 103.
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45. |
Teixeira, A.. 2008. "Avaliação "in vivo" da composição corporal e da carcaça de caprinos - Uso da ultrasonografia.", Revista Brasileira de Zootecnia, 37: 191 - 196.
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46. |
Teixeira, A.. 2008. "O que fzer com as raças autóctones", O Berro, 1: 104 - 106.
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47. |
Ripoll, G.; Teixeira, A.. 2008. "Estimación de la composición de la canal de ternasco por ultrasonidos en canal.", XXXIIIJornada de la SEOC, 1: 441 - 445.
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48. |
Monteiro, A.; Teixeira, A.. 2008. "Effect of sex, degree of maturity and diet of kids from Serrana breed on carcass composition and muscle chemical composition.", Proceedings of the British Society of Animal Science, 1: 196 - 10.
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49. |
Jiménez-Badillo, R.; Teixeira, A.. 2008. "Effect of sex and carcass weight on carcass and meat quality of “Cabrito Transmontano” PDO.", Proceedings of the 9th International Conference on Goats, 1: 82 - 10.
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50. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2008. "Milk-fed (cabrito) preferences.", Proceedings of 9th International Conference on Goats., 1: 88 - 10. |
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51. |
Teixeira, A. 2008. "O que fazer com as raças autóctones - Uma reflexão", O Berro, 118: 104 - 106.
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52. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Horcada, A; Teixeira, A. 2008. "Estudio integral del cabrito lechal español. Una propuesta de indicación geográfica protegida y de clasificación", FEAGAS, 34: 61 - 66. |
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53. |
Rodrigues, S.; teixeira, A.. 2007. "Sensory quality evaluation of Serrana Kids meat: effect of sex and carcass weight", Book of Abstracts of 58th Annual Meeting of EAAP, 1: 242 - 10.
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54. |
Cadavez, V.; Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2007. "THE USE OF ULTRASONOGRAPHY TO PREDICT CARCASS COMPOSITION IN", Sem título, 1: 1 - 10.
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55. |
Delfa, R.; Teixeira, A.. 2007. "In vivo ultrasonic measurements and live weight for predicting carcass quality in Churra Tensina mountain breed lambs", Evaluation of carcass and meat quality in cattle and sheep, 123: 189 - 193. |
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56. |
Monteiro, A.; Teixeira, A.. 2007. "Variação do valor nutricional de caprinos Serranos ecótipo Jarmelista com diferentes graus de maturidade", Alimentação Humana, 1: 36 - 10.
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57. |
Cortez, Paulo, P. M. R. S. C. 2006. "Lamb meat quality assessment by support vector machines", Sem título, 1: 1 - 10. |
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58. |
Teixeira, A.; Delfa, R.. 2006. "Utilização de ultra-sons na predição da composição de carcaças de caprinos e ovinos", Sem título, 1: 1 - 10. |
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59. |
Rodrigues, S.; Delfa, R.; teixeira, A.. 2006. "The influence of sex and carcass weight on carcass composition of Serrana kids.", Book of Abstracts 57th EAAP Annual Meeting, 1: 208 - 208.
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60. |
Dela, R.; Joy, M.; Teixeira, A.. 2006. "In vivo ultrasonic measurements and live weight for predicting carcass quality in Churra Tensina montain breed lambs.", Book of Abstracts of the 57th EAAP Annual Meeting, 57th: 58 - 58.
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61. |
Delfa, R.; Teixeira, A.. 2006. "Efeito do sexo, peso de carcaça e grau de maturidade nas medidas e peças da carcaça de cabritos Serranos.", Sem título, 1: 1 - 10.
|
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62. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2006. "Efeito do sexo, peso de carcaça e grau de maturidade nos tecidos da carcaça de cabritos Serranos.", Sem título, 1: 1 - 10. |
|
|
|
63. |
Cadavez, V.; Rodrigues, S.; teixeira, A.. 2006. "Qualidade da carcaça e da carne de cabritos Serranos", I Reunião Nacional de Caprinicultura. Capra 2006, 1: 1 - 10.
|
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64. |
Monteiro, A.; teixeira, A.. 2006. "Estimativa da composição da carcaça pela dissecação da perna em caprinos da Raça Serrana Jarmelista.", I Reunião Nacional de Caprinicultura. Capra 2006, 1: 1 - 10.
|
|
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65. |
Castro, M.; Castro, J.; Teixeira, A.. 2006. "Estimativa da composição da carcaça pela dissecação da perna em caprinos da Raça Serrana Jarmelista.", I Reunião Nacional de Caprinicultura,, 1: 1 - 10.
|
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|
66. |
Delfa, R.; Teixeira, A.. 2006. "Subjective measurements of fat cover and kidney knob and channel fat for predicting leg and rib tissue composition of Blanca
Celtibérica kids.", Reunión Interanual de la International Goat Association, 1: 1 - 10.
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67. |
Delfa, R.; teixeira, A.. 2006. "Subjective measurements of fat cover and kidney knob and channel fat for predicting shoulder, neck and flank plus breast tissue
composition of Blanca Celtibérica kids.", Reunión Interanual de la International Goat Association., 1: 1 - 10.
|
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68. |
Cortez, Paulo, P. M. R. S. C. 2006. "Lamb meat quality assessment by support vector machines", Sem título, 1: 1 - 10. |
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69. |
Teixeira, A.; Delfa, R.. 2006. "Utilização de ultra-sons na predição da composição de carcaças de caprinos e ovinos", Sem título, 1: 1 - 10. |
|
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|
70. |
Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2006. "Efeito do sexo, peso de carcaça e grau de maturidade nos tecidos da carcaça de cabritos Serranos.", Sem título, 1: 1 - 10. |
|
|
|
71. |
Alvarez-Rodrigues, J; Teixeira, A.. 2006. "Development of organs and tissues in lambs raised on Spanish mountain grassland", Canadian Journal of Animal Science, 1: 37 - 45.
|
|
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|
72. |
Delfa, R.; Rodrigues, S.; Cadavez, V.; Gonzalez, C.; Teixeira, A.. 2005. "Prédiction de la composition tissulaire de la carcasse de chevreux Blana Celtibérica", 12 Rencontre Recherches Ruminants, 12: 395 - 10.
|
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73. |
Delfa, R.; Rodrigues, S.; Cadavez, V.; Gonzalez, C.; Teixeira, A.. 2005. "Prédiction de la composition tissulaire de la carcasse de chevreux Blana Celtibérica", 12 Rencontre Recherches Ruminants, 12: 395 - 10.
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74. |
Delfa, R.; Gonzalez, C.; Cadavez, V.; Rodrigues, S.; Teixeira, A.. 2005. "Medidas de espesor de grasa subcutanea, profundidad y anchura del M. Longissimus dorsi y peso canal fria como predictoras
de la composición tisular de la canal de cabritos de Raza Blanca Celtibérica", XXXjornadas Científicas y IX Internacionales de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia, nª XXX SEO: 47 - 50.
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75. |
Delfa, R.; Cadavez, V.; Rodrigues, S.; Gonzalez, C.; Teixeira, A.. 2005. "Medidas de espesor de grasa subcutânea, profundidad y anchura del M. Longissimus dorsi y peso canal fria, como predictoras
de la composición regional de la canal de cabritos de raza Blanca Celtibérica.", XXX Jornadas Científicas y IX Internacionales de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Capronitecnia, nªXXX: 51 - 54.
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76. |
Jimémeez Badillo, M; Cadavez, V.; Rodrigues, S.; Delfa, R.; Teixeira, A.; Sañudo, C.. 2005. "Efecto del sexo, tipo de nacimiento y edad de la madre en el crecimiento de corderos de la raza Churra Galega Bragançana.", XXX Jornadas Científicas y IX Internacionales de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Capronitecnia, Nº XXX: 369 - 371.
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77. |
Manuel Portelinha, P. C. S. R. V. C. 2005. "Previsão da Tenrura da Carne de Cordeiro via Redes Neuronais Artificiais e Análise de Sensibilidade", Sem título, 1: 1 - 10. |
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78. |
Paulo Cortez M. P. S. R. V. C. 2005. "LAMB MEAT TENDERNESS PREDICTION USING NEURAL NETWORKS AND SENSITIVITY ANALYSIS", Sem título, 1: 1 - 10. |
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79. |
Teixeira, A.. 2005. "O exemplo que vem de Portugal: Cabritos e cordeiros com certificado de origem protegida", O Berro, 1: 136 - 142.
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80. |
Manuel Portelinha, P. C. S. R. V. C. 2005. "Previsão da Tenrura da Carne de Cordeiro via Redes Neuronais Artificiais e Análise de Sensibilidade", Sem título, 1: 1 - 10. |
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81. |
Paulo Cortez M. P. S. R. V. C. 2005. "LAMB MEAT TENDERNESS PREDICTION USING NEURAL NETWORKS AND SENSITIVITY ANALYSIS", Sem título, 1: 1 - 10. |
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82. |
Barbosa, C.; Teixeira, A.; Pereira, A.. 2005. "A Contribution to the Improvement of Milking and Working Conditions on Serrana Goat Farms in Northeastern Portugal", Increasing Work Efficiency in Agriculture, Horticulture and For, 1: 326 - 330. |
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83. |
Teixeira, A. 2005. "O exemplo que vem de Portugal: Cabritos e cordeiros com certificado de origem protegida", O Berro, 84: 137 - 142.
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84. |
Barbosa, C.; Teixeira, A.; Pereira, A.. 2005. "A Contribution to the Improvement of Milking and Working Conditions on Serrana Goat Farms in Northeastern Portugal", Increasing Work Efficiency in Agriculture, Horticulture and For, 1: 326 - 330. |
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85. |
Rodrigies, S.; Cadavez, V.; Delfa, R.; Teixeira, A.. 2004. "Sex and carcass weight effects on Serrana Kids carcass and meat characteristics", Book of abstracts of 55th EAAP meeting, 1: 246 - 10.
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86. |
Teixeira, A.. 2003. "Goat situation and research projects in Portugal", IGA Newsletter - Keep informed— Stay in Touch— Get Involved, 1: 21 - 22.
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87. |
Teixeira, A; Cadavez, V; Bueno, M; Pereira, E; Batista, S; Rodrigues, S; Delfa, R. 2003. "Efecto del peso y del sexo sobre la calidad de la canal y de la carne de corderos de la raza Churra Galega Mirandesa", ITEA X Jornadas sobre Produccion Animal, 24: 106 - 108.
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88. |
Bueno, M; Matos, S; Cadavez, V; Pereira, E; Rodrigues, S; Batista, S; Delfa, R; Teixeira, A. 2003. "Repetibilidad y reproducibilidad de las medidas de tejidos in vivo efectuadas con ultrasonidos en ovejas adultas y sus correlaciones
con la condición corporal", ITEA X Jornadas sobre Producción Animal, 24: 142 - 144.
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89. |
Matos, S; Bueno, M J; Cadavez, V; Rodrigues, S; Pereira, E; Delfa, R; Teixeira, A. 2003. "Repetibilidad y reproducibilidad de las medidas de tejidos in vivo efectuadas con ultrasonidos en ovejas adultas y sus correlaciones
con la condición corporal en cabras", ITEA X Jornadas sobre Produccion Animal, 24: 145 - 147.
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90. |
Teixeira, A; Cadavez, V; Delfa, R; Treacher, T. 2002. "Conformation and joint carcass composition of Galego Bragançano crossbred lambs by Suffolk and Merino Precoce sire breeds", Book of Abstracts of the 53rd Annual Meeting of the EAAP, 8: 206 - 206.
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91. |
Cadavez, V; Rodrigues, S; Delfa, R; Pereira, E; Matos, S; Teixeira, A. 2001. "Estimación de la composición de la canal por ultrsonidos y por el modelo comunitario de clasificación de canales ligeras", IX Jornada sobre Producción Animal, 22: 622 - 624.
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92. |
Cadavez, V; Teixeira, A; Delfa, R; Matos, S. 2000. "Prediction of carcass comosition in vivo by slaughter weight and ultrasound measurements in Churro Galego Bragançano local
breed lambs", Book of Abstracts of the 51st Annual Meeting of the EAAPA, 6: 296 - 296.
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93. |
Cadavez, V; Teixeira, A; Delfa, R; Pereira, E. 1999. "Precision de los ultrasonidos (sondas de 5 y 7,5 MHz) en la determinación del espesor de la grasa subcutanea y de la profundidad
del M. Longissimus dorsi in vivo y en la canal", VIII Jornada sobre Producción Animal, 20: 119 - 121.
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94. |
Cadavez, V; Teixeira, A; Delfa, R; Pereira, E. 1999. "Precision de diferentes medidas de ultrasonidos junto con el peso vivo para la estimación del peso de las piezas de carniceria
en corderos de raza Churra Galega Bragançana", VIII Jornada sobre Producción Animal, 20: 122 - 124.
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95. |
Cadavez, V; Teixeira, A; Delfa, R; Pereira, E. 1999. "Precision de diferentes medidas de ultrasonidos junto con el peso de la canal caliente para la estimación del peso de las
piezas de carniceria en corderos de raza Churra Galega Bragançana", VIII Jornada sobre Producción Animal, 20: 125 - 127.
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96. |
Sañudo, C; Alfonso, M J; Sanchez, A; Delfa, R; Teixeira, A. 1999. "Carcass and meat quality in light lambs from different classes in the European grading system", 45th ICoMST Congress Proceedings, 1: 498 - 499.
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97. |
Cadavez, V; Teixeira, A; Delfa, R. 1999. "Utilización de ultrasonidos junto con el peso vivo y el peso de la canal caliente para la estimación del peso de las piezas
de carniceria en corderos de raza churra Galega Bragançana: Comparación de sondas de 5 y 7,5 MHz", XXIV Jornadas Cientificas y 3º Internacionales de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia, 1: 425 - 432.
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98. |
Valentim, R; Correia, T; Azevedo, J; Teixeira, A. 1998. "Variação do comportamento sexual de carneiros da raça churra Galega Bragançana ao longo do inverno", Veterinária Técnica, Ano 8 nº 3: 22 - 26.
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99. |
Correia, T; Teixeira, A; Mendonça, A; Valentim, R; Azevedo, J. 1998. "Ac~ao de Diferentes Tratamentos com 0 "Efeito Macho" sobre 0 Reinicio da Actividade Reprodutiva Sazonal de Ovelhas Churras
Bragançanas", Veterinária Técnica, Ano 8 nº 3: 12 - 16.
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100. |
Delfa, R; Teixeira, A; González, C. 1998. "El peso vio matadero y los ultrasonidos como predictores de la calidad de la canal y del reparto de grasa en cabras adultas", Revista portuguesa de ZOOTECNIA, Ano V Nº 2: 1 - 16.
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101. |
Teixeira, A; Delfa, R. 1997. "The use of ultrasonic measurements assessed with two probes in live lambs for predictiong the carcass composition", 48th Annual Meeting of EAAP, Abstracts, 1: 295 - 10.
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102. |
Valentim, R; Teixeira, A; Azevedo, J. 1996. "Desenvolvimento de borregos inteiros e com tratamentos escrotais da raça Churra Galega Bragançana até aos 40 e 75% do peso
adulto: I secreção de testosterona e ganho médio diário de peso", Revista de Ciências Agrárias, Vol. 19 nª: 3 - 11. |
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103. |
Delfa, R; González, C; Teixeira, A; Vijil, E. 1996. "Ultrasonic measurements in live goats. Prediction of weight of carcass joints", 47th Annual Meeting of EAAP. Abstracts, vol. 2: 273 - 10.
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104. |
Delfa, R; Teixeira, A; González, C; Vijil, E. 1996. "Ultrasonic measurements for prediciting carcass quality in live goats", 47th Annual Meeting of EAAP, 1: 272 - 10.
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105. |
Delfa, R; González, C; Vijil, E; Teixeira, A; Tor, M; Gosálvez, L. 1996. "Ultrasonic measurements for predictiong carcass quality and body fat depots in ternasco of Aragón-Spain", 47th Annual Meeting of EAAP, 2: 272 - 10.
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106. |
A. Teixeira, R. D. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Use of three joints as predictorso f carcass and body fat depots in Blanca Celtibérica goats", Options Méditerranéennes, 1: 121 - 132.
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107. |
R. Delfa, A. T. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Relationships between body fat depots, carcass composition, live weight and body condition scores in Blanca Celtibérica goats", Options Méditerranéennes, 1: 109 - 120. |
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108. |
A. Teixeira, R. D. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Use of three joints as predictorso f carcass and body fat depots in Blanca Celtibérica goats", Options Méditerranéennes, 1: 121 - 132. |
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109. |
A. Teixeira, R. D. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Use of three joints as predictorso f carcass and body fat depots in Blanca Celtibérica goats", Sem título, 1: 1 - 10. |
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110. |
R. Delfa, A. T. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Relationships between body fat depots, carcass composition, live weight and body condition scores in Blanca Celtibérica goats", Sem título, 1: 1 - 10. |
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111. |
R. Delfa, A. T. C. G. L. G. a. M. T. 1995. "Relationships between body fat depots, carcass composition, live weight and body condition scores in Blanca Celtibérica goats", Sem título, 1: 1 - 10. |
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112. |
Delfa, R; Teixeira, A; González, C. 1995. "La conformación como predictora de la calidad de la canal y de las diferentes piezas de la misma en cabras adultas", XX Jornadas Científicas de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia, 1: 1 - 10. |
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113. |
Delfa, R; Teixeira, A; González, C. 1995. "La conformación como predictora de los depósitos adiposos del cuerpo y del peso de las diferentes piezas de la canal en cabras
adultas", XX Jornadas Científicas de la Sociedad Española de Ovinotecnia y Caprinotecnia, 1: 1 - 10.
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114. |
Teixeira, A; Delfa, R. 1995. "Evaluación de la importancia de los distintos depositos adiposos en la nota de condición corporal", VI Jornadas sobre Produccion Animal, 16: 636 - 638.
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115. |
Delfa, R; Teixeira, A; González, C. 1995. "Medidas realizadas con ultrasonidos en el animal vivo como predictoras de la composición de la canal y de los depósitos adiposos
en el cuerpo de cabras adultas", VI Jornadas sobre produccion animal, 16: 654 - 656.
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116. |
González, C; Delfa, R; Teixeira, A. 1995. "Utilización de diferentes medidas y del peso canal fria como predictores de la composición de la canal en cabras adultas con
diferente condición corporal", VI Joranada sobre produccion animal, 16: 657 - 659. |
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117. |
Delfa, R.; Teixeira, A; Gonzaléz, C. 1994. "Crecimiento y desarrollo de los depósitos adiposos del cuerpo de la cabra Blanca Celtibérica", revista portuguesa de ZOOTECNIA, Ano I nª1: 131 - 155.
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118. |
Teixeira, A; Altarriba, J. 1994. "Classificação etnológica dos ovinos churros portugueses", revista portuguesa de ZOOTECNIA, Ano I nª1: 39 - 61.
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119. |
Teixeira, A. 1993. "Estudos filogenéticos da espécie ovina", Boletim Cultural, 5º: 5 - 11.
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120. |
Delfa, R.; Teixeira, A.; Colomer-Rocher, F.. 1991. "Cold carcass weight, fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth for predicting the carcass composition of Rasa
Aragonesa ewes with different body condition score", Options Méditerraniennes, 1: 19 - 24. |
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121. |
R. Delfa, A. T. I. B. a. F. C. 1991. "Ultrasonic estimates of fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth in rasa aragonesa ewes with same body condition
score", Options Méditerranéennes, 1: 25 - 30. |
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122. |
Delfa, R.; Teixeira, A.; Colomer-Rocher, F.. 1991. "Cold carcass weight, fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth for predicting the carcass composition of Rasa
Aragonesa ewes with different body condition score", Options Méditerraniennes, 1: 19 - 24. |
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123. |
R. Delfa, A. T. I. B. a. F. C. 1991. "Ultrasonic estimates of fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth in rasa aragonesa ewes with same body condition
score", Options Méditerranéennes, 1: 25 - 30. |
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124. |
Delfa, R.; Teixeira, A.; Colomer-Rocher, F.. 1991. "Cold carcass weight, fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth for predicting the carcass composition of Rasa
Aragonesa ewes with different body condition score", Sem título, 1: 1 - 10. |
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125. |
R. Delfa, A. T. I. B. a. F. C. 1991. "Ultrasonic estimates of fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth in rasa aragonesa ewes with same body condition
score", Sem título, 1: 1 - 10. |
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126. |
Delfa, R.; Teixeira, A.; Colomer-Rocher, F.. 1991. "Cold carcass weight, fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth for predicting the carcass composition of Rasa
Aragonesa ewes with different body condition score", Sem título, 1: 1 - 10. |
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127. |
R. Delfa, A. T. I. B. a. F. C. 1991. "Ultrasonic estimates of fat thickness, C measurement and longissimus dorsi depth in rasa aragonesa ewes with same body condition
score", Sem título, 1: 1 - 10. |
|
|
|
128. |
Teixeira, A. 1991. "Avaliação da qualidade e da composição de carcaças de ovinos no Nordeste de Portugal", Benquerença, 1 Ano 1: 121 - 123.
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129. |
Rego, F; Guerra, T; Torres, F; Teixeira, A. 1990. "O pastoreio em áreas de carvalhal. Um ensaio na serra de Noguerira", Pastagens e Forragens, 11 (1): 73 - 77.
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130. |
Teixeira, A; Azevedo, J. 1989. "Estudos de avaliação da qualidade e da composição de carcaças de de ovinos das raças Churras Bragançana, Mondegueira e da
Terra Quente", Anais UTAD, vol. 3 nº : 125 - 138.
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131. |
Teixeira, A. 1989. "Resultados produtivos de um rebanho explorado no NE de Portugal", Anais UTAD, Vol. 3: 139 - 146.
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Outra produção científica Other scientific production |
1. |
Teixeira, A.. 2012. "Sheep whole body composition predicted by in vivo real time ultrasound measurements". Ashtown, Dublin, Ireland: COST-FAIM. |
2. |
Oliveira, A; Rodrigues, S; Pereira, E; Paulos, K; Teixeira, A. 2011. "Calidad química de carne seca y salada de ovinos y caprinos". Zaragoza - España: AIDA.
|
3. |
Teixeira, A. 2011. "Novos produtos cárneos de ovinos e caprinos". Évora - Portugal: Sociedade Portuguesa de Ovinot.
|
4. |
Panea, B; Alcade, M J; Ripoll, G; Horcada, A; Teixeira, A; Sañudo, C. 2011. "Influencia e la raza y el peso al sacrificio o el systema de lactancia sobre la composición química de la carne de cabrito". Zaragoza - España: AIDA.
|
5. |
Teixeira, A; Paulo, N; Pereira, E; Rodrigues, S. 2011. "Calidad de los componentes del 5º cuarto en bovinos de la raza Mirandesa". Zaragoza - España: AIDA.
|
6. |
Rodrigues, S; Pereira, E; Teixeira, A. 2011. "Qualidade da carne de caprinos da raça Serrana". Mirandela - Portugal: Instituto Politécnico de Braga.
|
7. |
Teixeira, A. 2010. "Autenticidade de carne e de produtos cárneos". Bragança, Portugal: CIMO-ESA-IPB.
|
8. |
Teixeira, A; Dias, L; Peres, A. 2010. "Avaliação simultânea de depósitos adiposos em caprinos, recorrendo à ultrasonografia em tempo real (UTR) em associação com
modelos de redes neuronais artificias (ANN)". Mirandela - Portugal: Instituto Politécnico de Braga. |
9. |
teixeira, A. 2009. "Produção e comercialização integrada de produtos caprinos e ovinos com denominação de origem: uma experiência de Portugal.". João Pessoa – Paraíba – Brasil: Sincorte.
|
10. |
Rodrigues, S; Pereira, E; Silva, S; Santos, V; Azevedo, J; Teixeira, A. 2009. "Avaliação da qualidade sensorial de carne de borrego terincho. Efeito do sexo e do peso da carcaça.". Vila Real. Portugal: UTAD.
|
11. |
Panea, B; Ripoll, G; Sañudo, C; Alcade, M; Horcada, F; Teixeira, A. 2009. "Estudio integral del cabrito lechal español. Una propuesta de indicación geográfica protegida y de clasificación.". Espanha: FEAGAs.
|
12. |
Teixeira, A.. 2008. "AVALIAÇÃO “IN VIVO” DA COMPOSIÇÃO CORPORAL E DA". Lavras, Brasil: Sem publicadora definida.
|
13. |
Monteiro, A.; Teixeira, A.. 2008. "Development of a rapid and simple approach for kid carcass evaluation by vídeo image analysis.". Vilnius. Lithuania: Elsevier.
|
14. |
Teixeira, Alfredo. 1994. "Caracterização etnológica dos ovinos churros portugueses - uma perpectiva morfométrica". Sem local: Instituto Politécnico de Braga.
|
15. |
Teixeira, Alfredo. 1985. "Utilización del cruzamiento entre razas como instrumento genético para la mejora del ovino "Churro Galego Bragançano"". Zaragoza- España: Centro Internanacional de Alto.
|
Indicadores de produção
(Production indicators)
Produção científica
Scientific production |
Produção científica Scientific production |
146 |
Artigos científicos em revistas Papers in periodics |
131 |
Sem arbitragem científica Without scientific refereeing |
131 |
Outros tipos de produção científica Other scientific production |
15 |
Visualizações do curriculum [
4754
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11-01-2021
às
18:36:01
|
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