Curriculum Vitae

Joana Andrêa Soares Amaral

Data da última atualização »Last update : 26/01/2010


Joana Andrêa Soares Amaral


Endereço de acesso a este CV:

http://www.degois.pt/visualizador/curriculum.jsp?key=9345284280496644


Dados pessoais (Personal data)
Nome completo
Full name
Joana Andrêa Soares Amaral
Nome em citações bibliográficas
Quoting name
Amaral, Joana Andrêa Soares




Graus Académicos (Academic Degrees)




Produção científica, técnica e artística/cultural (Scientific, technical and artistical/cultural production)
Artigos em revistas sem arbitragem científica
Papers in periodics without scientific refereeing
1. Costa, J.; Amaral, J.S.; Mafra, I.; Oliveira, M.B.P.P.. 2011. "Refining of Roundup ReadyW soya bean oil: Effect on the fatty acid, phytosterol and tocopherol profiles", European Journal of Lipid Science Technology, 1: 528 - 535.
2. Costa, J.; Mafra, I.; Amaral, J.S.; Oliveira, M.B.P.P. 2010. "Monitoring genetically modified soybean along the industrial soybean oil extraction and refining processes by polymerase chain reaction techniques", Food Research International, 1: 301 - 306.
3. Amaral, J.S.; Valentão, P.; Andrade, P.B.; Martins, R.C.; Seabra, R.M.. 2010. "Phenolic composition of hazelnut leaves: Influence of cultivar, geographical", Scientia Horticulturae, 1: 306 - 313.
4. Soares, S.; Amaral, J.S.; Mafra, I.; Oliveira, M.B.P.P.. 2010. "Quantitative detection of poultry meat adulteration with pork by a duplex PCR assay", Meat Science, 1: 531 - 536.
5. Soares, S.; Mafra, I.; Amaral, J.S.; Oliveira, B.M.P.P.. 2010. "A PCR assay to detect trace amounts of soybean in meat sausages", International Journal of Food Science and Technology, 1: 2581 - 2588.
6. Amaral, J.S.; Casal, S; Seabra, R.M.; Oliveira, M.B. P. 2006. "Effects of Roasting on Hazelnut Lipids", Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54: 1315 - 1321.
7. Valentão, P.; Areias, F.; Amaral, J.; Andrade, P.; Seabra, R.. 2000. "Tetraoxygenated Xanthones from Centaurium erythraea", Natural Product Letters, 1: 319 - 323.

Outra produção científica
Other scientific production
1. Costa, J.; Fernandes, T.J.R; Mafra, I.; Amaral, J.S.; Oliveira, M.B.P.P. 2010. "Soybean DNA extraction from blended refined vegetable oils". Sem local: Sem publicadora definida.
2. Mafra, I.; Amaral, J.S.; Oliveira, M.B.P.P.. 2009. "DETECTION OF SEVEN GENETICALLY MODIFIED MAIZE EVENTS IN FOOD PRODUCTS ON THE PORTUGUESE MARKET". Angra do Heroísmo: Sem publicadora definida.
3. Amaral, J.S.; Soares, S.; Mafra, I.; Oliveira, M.B.P.P. 2009. "Polymerase chain reaction for the detection of allergens: the case of soybean in processed meat products". Angra do Heroísmo: Sem publicadora definida.
4. Soares, S.; Amaral, J.S.; Mafra, I.; Oliveira, M.B.P.P. 2009. "Species identification in heat processed meat products". Angra do Heroísmo: Sem publicadora definida.
5. Costa, J.; Mafra, I.; Amaral, J.S.; Oliveira, M.B.P.P. 2009. "Transgenes monitoring in an industrial soybean oil processing by conventional and real-time polymerase chain reaction". Angra do Heroísmo: Sem publicadora definida.
6. Mafra, I.; Amaral, J.S.; Soares, S.; Oliveira, M.B.P.P.. 2009. "Real time polymerase chain reaction for the quantitative detection". Vilamoura: Sem publicadora definida.
7. Amaral, J.S.; Mafra, I.; Soares, S.; Oliveira, M.B.P.P. 2009. "SYBR Green I Real-time polymerase chain reaction as a tool to detect poultry’s meat adulteration with pork’s meat". Vilamoura: Sem publicadora definida.
8. Sousa, S.C.; Mafra, I.; Silva, C.S.F.; Amaral, J.S.; Oliveira, M.B.P.P.. 2008. "Development of molecular biology techniques for the detection of genetically modified organisms in maize food products". Porto: Sem publicadora definida.
9. Rocha, J.; Mafra, I.; Carvalho, M.; Amaral, J.A.; Oliveira, M.B.P.P. 2008. "Detection of authorized genetically modified maize events: Participation in an inter-laboratorial study.". Porto: Sem publicadora definida.
10. Amaral, J.S.; Seabra, R.M.; oliveira, M.B.P.P.. 2008. "WALNUT AS A POTENTIAL NATURAL ANTICHOLESTEROLAEMIC AND A SOURCE OF ANTIOXIDANT COMPOUNDS". Sem local: Sem publicadora definida.
11. Amaral, J.S.; Casal, S.; Seabra, R.; Oliveira, B.P.P.. 2007. "INFLUÊNCIA DA TORRA DE AVELÃS NA SUA COMPOSIÇÃO EM VITAMINA E". Sem local: Sem publicadora definida.
12. Amaral, J.S.; Cunha, S.C.; Neves, N.; Oliveira, B.P.P; Seabra, R.M.. 2005. "Determinação do perfil de triacilgliceróis das nozes". Sem local: Sem publicadora definida.








Indicadores de produção (Production indicators)

Total
Produção científica
Scientific production
19

Artigos científicos em revistas
Papers in periodics
7
Sem arbitragem científica
Without scientific refereeing
7
Outros tipos de produção científica
Other scientific production
12


Visualizações do curriculum [ 1223 ]
 
Página gerada pela Plataforma de Curricula DeGóis promovida pela FCT e pelo Gávea/DSI/UM em 03-03-2021 às 12:43:16
Plataforma de Curricula DeGóis: http://www.degois.pt/ | Icons by Axialis Team
Co-Autores Relacionados no DeGóis (2)
 Co-authors listed in Degóis